[]

sadece alan adı alarak blog/wordpress yönlendirme yapma?

öğrencilerim için basit bir web sitesi yapmak istiyorum. Dersle ilgili yönlendirmelerin, ufak tefek tüyoların, soru-cevap kısımlarının olacağı basit bir site. Ancak hosting işleri vs. maliyetli olacak benim için.

blogspot ya da wordpress'te ücretsiz bir sayfa oluşturma niyetindeyim.

kendi ismimle alan adı alıp oluşturduğum bu sayfaya hosting almadan yönlendirme yapabilir miyim?

google'da blogspot ile yapılabildiği yazılmış. Bir firma paneliyle örneklenmiş.

Bu konuda bilgili arkadaşlar cevap yazabilir mi?

İstediğim şey için blogspot mu wordpress mi tercih etmeliyim? ayrıca mobil uyum konusunda hangisi daha başarılı?

hangi firma bu konuda başarılı ve alan adı süresi dolduğunda benden fahiş fiyatlar istemez?

 
yönlendirmeden kasıt nedir tam olarak hocam. ne istiyorsunuz? 100 mb hosting+iyi bir bandwith + domain iş görür belki daha fazlası lazım olabilir. Amacınız soru cevap tadında bir şeyler olacaksa, bir şeyler karalayıp çocuklarınızın okumasını istiyorsanız wordpress falan da iş görür yani. bunun için para ödemeye de gerek yok diye biliorum.

illaha hosting gerekecekse belki buradan birisi yardımcı bile olabilir. ufak bir alan işinizi görebilir. siz sadece domain ücreti ödersiniz.
  • blue eyes white dragon  (08.03.17 22:49:24 ~ 22:50:05) 
Sadece domain ücreti ödeyerek olusturdugum wordpress sayfasına otomatik yönlendirme yapmasını istiyorum. Örneğin Adıvar.com diye girecek ogrenci; bu adres yazıldığında adıvar.wordpress.com gibi bir adrese domain yonlenecek.


  • adivar  (08.03.17 23:02:23) 
mumkun. tam hatirlamiyorum ama domain'i satin aldigin yerin panelinden veya wordpress/blogspot'un panelinden nameserverlari ekleyeceksin olacak bitecek.


  • jedilance  (08.03.17 23:07:16) 
alan adı ve hostingi aynı yerden alırsan bir acemi olarak işin daha kolay olur.

Ayrıca xxx.com'a girince wordpress'e yönlendirme çok garip bir istek.millet zaten öyle görünmesin diye alıyor alan adını :)

Hosting aldığın yerin menülerinde muhtemelen wordpressi otomatik olarak yüklemek için panel bulunur. misal isimtescil'de cpanel var. hiç uğraşmadan wordpress'i kurarsın. Yani yönlendirme yapmana gerek yok.

Mobil uyum için de "responsive" wordpress temaları var, onlardan eklersin.
  • kimlanbu  (08.03.17 23:37:23 ~ 23:39:11) 
su domain isinden anlayan biri bulsaniz size yardımcı olur. o islem yapilabiliyor tabiki. siz yalniz domain alsanız yeterli.


  • blue eyes white dragon  (08.03.17 23:39:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.