[]

Ne olur?

Daha önceki sorularımdan belki gören olmuştur, yurtdışındayım ve arkadaş edinme amaçlı Tinder kullanıyorum. Arkadaş olamasak, sadece bir gün görüşüp sonra tüm iletişimimizi koparsak dahi o bir gün boyunca anadilimin dışında bir dilde konuşmayı yanıma kar görüyorum. Tinder'da da tabii diğer amaçlarla kullanan çok insan var haliyle ilk görüşmeden sonra iletişim genelde kesiliyor ben biraz mesafeli davrandığım için.

Yeni tanışıp bi kere görüştüğüm biri var ve bu kişiyle ilk görüşmeden sonra da muhabbet devam etti ve başka planlar yapıldı. İkinci görüşmemiz dün olacaktı ama hafif hasta hissediyorum dediği için ben ısrar ettim yat dinlen diye (burada hastalık kapınca bi hafta yataktan çıkamıyorum çünkü, bulaşmasını istemedim ldfkjg). Sonuç olarak pazar gününe erteledik.

Yaptığımız planlar ise buranın kültüründe "date" sayılabilecek planlar. Ben biraz salağa yatıyorum gerçi karşı tarafın ne düşündüğünü kestiremediğim için. Çünkü gün içinde yazışmalarımızda çok geç okuyor, okur okumaz cevaplıyor ama bir günde konuştuğumuz 3-5 cümle filan oluyor. Hani öyle benden bi mesaj beklediğini hevesli olduğunu hissetmiyorum ve bu mesaj atmamasının kültür farkıyla mı ilgisi var çok emin değilim. Ama konuşunca yakın davranıyor işte. Benim de hoşuma gidiyor. Centilmen filan şu ana kadar ters bi lafı ya da davranışı da olmadı. Sohbetlerimiz de genelde birbirimizi tanımaya yönelik.

Sizce bu iş nolur?
Bi de benim tedirgin olduğum nokta hal böyleyken bi anda karşı taraf işi sadece cinsellik amaçlı bir düzeye getirir mi? Öyle bir durum oluşursa ne yapacağımı da çok kestiremiyorum. Hoşlanmıyor değilim çünkü, ama tek gecelik bi ilişki olur da sonra iletişim koparsa üzülürüm bence. Ne düşünüyor olabilir bu kişi?

 
@j r r tolkien hayrani hocam dil japonca olduğu için, kanjiler filan elli defa görmek gerekiyor akılda kalsın diye. Haliyle görüşmesem bile sadece yazıştığımla bile ilerliyor dil. İlerledi de yani.

Teşekkürler yorum için de.
  • kozmosta bir nokta  (08.03.17 19:38:22) 
@you are my lethe öncelikle nickini çok sevdim.
Evet kadın kişisiyim. Düşüncelerin için teşekkür ederim. Gerçekten de zamanını çaldığımı düşündüğüm insanlar oldu.

@leadingman videonun tamamını izlemedim ama 1000 kişiden 25 kişi evet demiş. Sanki çok da geçerli bi sonuç değil gibi.
  • kozmosta bir nokta  (09.03.17 19:51:01) 
ben de bu amaçla yani dil için kullandım. garip olan ne ki? avrupada pek çok kız profilinin altına no ONS yazıyor. bi sen değilsin direk cinsellik amaçlı kullanmayan.

tinderın amacı diye birşey de yok. amaç denen şey kişiye topluma göre değişir. tinderın sana sunduğu şey vardır, o da beğendiğin insanlarla tanışabilmek.

bence aynen burda yazdıklarını söyle adama. cinsel bi beklentisi varsa bile hayvan değilse iletişimi koparmayabilir. hayvansa da koparsın zaten sana japon mu yok koca memlekette
  • klar  (09.03.17 22:36:25 ~ 22:37:08) 
@xportant "Tek" amacımın dil olduğunu söylemedim zaten. Amacım arkadaş edinmek ve dil geliştirmek. Kaldı ki malum tinder'da hemcinslerimi de aratabiliyorum ki bu şekilde match olup konuştuğum kadınlar da var. Ha bu demek değil ki tanıştığım biriyle kesinlikle sevgili vs olmayacağım. Sadece tek gecelik ilişki istemiyorum ki bu profilimde de yazıyor. Fakat derdim hoşlaştığım birinin işi tek geceye getirip getirmemesi. Bunun neyini yargıladın anlamadım.

@LeadingMan Türkiye'deki bastırılmışlığın farkındayım. Benim açımdan tek gecelik ilişkiler bana göre değil mesele o. Yurtdışında cinselliğin daha rhat geliştiğinin de bilincindeyim. Fakat bu durum da kişiye göre değişir düşüncesindeyim. Yani nasıl o videodaki kızların bi kısmı direk olur dediyse bir erkeğin de doğrudan cinsel amaçla yaklaşmama ihtimali vardır diye düşünüyorum.

@klar çok teşekkürler.
  • kozmosta bir nokta  (10.03.17 14:00:35) 
@leading men, sizden alıntı yaptım ve genele yazdım. bunu da açıkça belirttim. bu kadar agresif olmaya gerek yok.

tüm duyuruya hitaben
dediğim gibi avrupada 2 yıldır yaşıyorum. 'wanna sex?' yazıp başarılı olanların oranı yüzde bir bile değildir. insanlar genelde önce bir iki gün tinder'da konuşup, sonra whatssapp'a geçip en sonunda buluşuyorlar. bazen ikinci, üçüncü buluşmaya kadar birşey olmadığı olabiliyor.

size bir örnek anlatayım. baya kopuk bir ev arkadaşım var, kız baya deneyimli. türk bir erkekle birlikte olmuş. şu ana kadar olduğum tüm erkekler seksten sonra muhabbet eder, sarılıp uyur bu adam üstünü giyinip gitti, şoka uğradım neyse dedim adam iki gün sonra arayıp tekrar evimde buluşmak istedi dedi. türkiyede normal karşılayacağın çoğu şey orada çok kaba olabiliyor.

misal ispanyada yaşıyorum. tinder^dan bir çocukla buluştuk hoşuma gitti ikinci defa gene buluştuk. herşeyi o ödedi, gece sonunda evime kadar eşlik etti, korkudan şimdi bu ne isteyecek diye üç buçuk attım. sonra arkadaşlarla konuşurken öğrendim ki burada insanların ilk gece sarılıp yatıp uyuması çok normalmiş. illa seks yapmaya gerek yokmuş.

türkiyeden çıkıp avrupaya gelince ve insanların, özellikle erkeklerin cinselliğe bakış açısını görünce şoka girebiliyor insan. yada kadınların bu konuda ne kadar kendilerine güvendiklerini ve erkeklerden hiç çekinmediklerini far edince ben yıllardır ne yaşadım böyle diyebiliyorsun.
  • you are my lethe  (12.03.17 22:06:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.