[]

tüvtürk muayenede plakaya yapıştırılan etiket

arkadaşlar ben tüvtürk personeli tarafından bu etiketin plakama yapıştırılmasını istemiyorum.

ya bu araba benim özel mülküm değil mi? benim özel mülküme benim iznim dışında bir şeyler yapıştırma hakkını nereden buluyorlar? illa yapıştırılması gerekiyorsa verirsin ben yapıştırırım. yapıştırmazsam da cezası neyse onu uygularsın. benim malıma mülküme iznim olmadan etiket yapıştırma hakkını nereden buluyorlar? ver ben yapıştırayım diyorum, hayır kural böyle biz yapıştıracaz diyorlar. başlarım ulan öyle kurala. özel mülküm değil mi o benim?

"yapıştırmana izin vermiyorum" desem muayenemi keyfi olarak onaylamama şansları var mı? onaylamıyorsa bile o tutanağa "ağır kusur: plakaya etiket yapıştırtmadığı için" falan yazmalarını bekliyorum ki özel mülküme tecavüz konusunda dava açabileyim.

derdini seveyim demeyin, buna çok kafayı taktım.

 
Saçma bir istek. Evet zorunlu etiket yapıştırılması. Muayene sonucunu belirtiyor o etiket. Hafif kusurlu, ağır kusurlu vs.

Mesela sen nüfüs cüzdanına resmini kendin yapıştırmak istiyorsun, olur mu öyle şey? Olmaz.

Takma kafaya.
  • arockm  (08.03.17 17:39:30) 
saçma isteğiniz bence de. polis her aracı bilgisayarda kontrol ederek muayene kontrolü yapmak zorunda değil. plakalardaki etiket ile takibi kolaylaşıyor ve zorunluysa yapıştıracak tabi.


  • prodeq  (08.03.17 17:45:16 ~ 17:45:32) 
nüfus cüzdanı benim özel malım değil, devletin evrakı. bende emaneten duruyor.

özel mülküme yapıştırılması gerekiyorsa bana verir, ben yapıştırırım. lpg taktırdığımda da yapıştırılması zorunlu etiketler verdiler. yapıştır diye verdiler, kimse kendisi yapıştırmadı. eskiden maliye'nin vergi pulları da vardı, yapıştırmazlardı, sana verirlerdi, sen yapıştırırdın. trafik sigortası pulu vardı, yapıştırmazlardı, sen yapıştırırdın. eğer yapıştırılacaksa kendi mülküme ben yapıştırırım. yapıştırmazsam ceza koyar, ona katlanırım.

araca muayene yaptırmak da zorunlu, ama kimse benim aracımı zorla alıp muayene yapmıyor. diyor ki getir yaptır, yaptırmazsan cezası var.

muayenede ağır kusurlu bir şey buldu, cam filmi, ya da zarıldayan egzoz mesela. sökmesi 5 saniye bile olsa kendisi elleyip sökemiyor, ağır kusur yazıp aracı bana geri veriyor sök getir diye. çünkü o benim özel mülküm, yasak bir ekipman bile olsa kimse bir şey sökemez, yapıştıramaz. ne yapılacaksa ben yaparım, yapmazsam ancak cezasını kesebilirler. kimse benden izinsiz yapamaz.

etikette kusur falan yazmıyor, sadece geçerlilik tarihi yazıyor ve ayrıca polis de muayeneye plakadan değil ruhsattan bakıyor.

illa kendi yapıştıracaksa ve kendi yapıştırması zorunlu ise ben de yapıştırmasına izin vermezsem bunun cezası nedir onu soruyorum. muayene tutanağındaki kusurlar arasında "plakaya etiket yapıştırtmamak" gibi bir kusur çeşidi var mı?

gıcık olduğum şey etiket değil. dursun nolacak. ya da sökeyim fark etmez. benim arabama ver ben yapıştırayım dediğim halde olmaz illa ben yapıştıracam diye direten çalışanların dayanağı. bir mülkiyet hakkı yok mu yahu?

yani derdim sökmek değil, plakaya onu hiç yapıştırtmamak. yapıştırmalarına engel olmak. özel mülküme benden izinsiz kendi kendilerine ekleme yaptıran bu saçma kuralın üstüne gitmek.
  • kibritsuyu  (08.03.17 17:57:22 ~ 18:01:37) 
ankara'da zahmet edip yapıştırmayı bile vermedi, bende kendim istedim gitti getirdi sonra.

yasal mevzuat nedir bilmiyorum ama trafikteki araçların % 15-20'sinde anca var bu etiket. illa yapıştıracağım derse tamam de hemen sök gitsin.
  • ada meltemi  (08.03.17 17:57:33) 
fakat bir yanlışın var onu düzeltelim plaka senin özel mülkün değil, araç özel mülkün, plaka sende geçici duruyor.


  • purple rain  (08.03.17 19:16:11) 
bırak yapıştırsın, çok dandik bir şey muayeneden çıkınca kolayca sökersin. zaten kendiliğinden düşecek...
ada meltemi'nin dediği gibi yapıştırmadıkları bile oldu.

5 yıldır cayır cayır araç kullanmaktayım, bir kere bile plaka etiketi soran olmadı.
  • late viper  (08.03.17 20:59:32) 
Keyfi uygulama yapmış. Etiket zorunlu falan değil. Kesin bilgi. Hiç bir polis araç muayenesini plakadaki etiketten kontrol etmez. Ruhsatı alır. Plaka ve ruhsat sahibinin sorgulamasını yapar ya da telsizden yapılmasını ister. Sorgu sonucu sigorta, mahrumiyet, muayene ve ruhsat sahibinin araması olup olmadığı çıkar.


  • hayde bre  (08.03.17 22:24:29 ~ 09.03.17 16:07:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.