[]

ayrimcilik - kadinlar

kadinlara saygi duyulmasini guzellemek seksistligin ayrimciligin dik alasi degil mi?
herhangi bir canliya herhangi bir ozelligi sebebiyle negarif yaklasimda bulunmanin yerilmesinin on plana cekilmesi gerekmez mi?
anlatabildim mi bilmiyorum ama sanki anlatabildim.
malumun ilami can sikici bir hal almiş olmuyor mu yani? zaten saygi gostereceksin yani.
dikkat cekmek icin yapilan organizasyinlara degil de tepkim olayi gorev edinenleri anlamiyorum.

 
ben de aynısını dedim, cahil oldugumu ve yüzyıllardır kadınlara egemen oldugumu söylediler. ben hatırlamıyorum öyle bir dönemimi :)

şimdi de seni döverler. geçmiş olsun şimdiden
  • abelardo  (08.03.17 17:11:53) 
engellilerin asansör önceliğinin olması haksızlık mı? ya da ayakta duramayacak kadar yaşlılara otobüste yer vermek?

kadınlar sadece bizde değil, modern-çağdaş-medeni dediğimiz toplumlarda bile hala erkek egemen toplumun baskıları altında yaşıyor. insaniyet namına kadınlara yardım etmeliyiz ki haksızlıklar son bulsun.

ÇİÇEK ÇOCUĞA BAĞLADIM ABV!
  • baba jo  (08.03.17 17:13:50) 
Bir kadın olarak katılıyor ve abartılı buluyorum bu gündemi. Kadın özelinde değil tüm canlılar özelinde olursa o zaman sonuna kadar desteklerim.


  • piremses  (08.03.17 17:14:43) 
türkçeyi katletmeye gerek var mı?

kadınlara saygı duymayı övmek yerine saygı duymamayı yermek lazım diyosun.

evet.
  • elorelia  (08.03.17 17:15:43) 
kadinlarin zorluklar yasamadigini degil tam tersini soyluyorum. bu durumdan nefret ediyorum diyorum. bu kismini anlayabildik degil mi?

@elorelia telefondan ve 3 saatlik esler vererek girdim soruyu. su anda da tekrar okumuyorum ama katliam mi yapmisim?
  • sparkle kiddle  (08.03.17 17:45:28) 
benim daha ziyade söylediğinden anladığım şey, bir varlığa yalnızca kadın olduğu için saygı duymak gerektiği düsturu yerine, bir varlığın yalnızca kadın olduğu için saygı görmemesini eleştirmek ve bunun ön plana çıkarılması gerekliliği. kadına verilen değeri halen "cennet anaların ayakları altındadır" gibi akıl ve mantıktan ziyade, kutsal hassasiyetler temelinde tarif eden bir toplum için olsa olsa ütopik olur. bu ülkede çoğunluğa bazı şeyleri neden yapmaması gerektiğini ancak yatağın altındaki canavarlarla anlatabiliyorsun. mesela bugün "insanoğlu için yürümek ne kadar normal, yürümemiz engellenemez" diye bir reklam filmi çeksem garip karşılanır ama kadınlar da gülebilir diye bir reklam filmi günümüz toplumunda hiç de absürt durmuyor. yani, burada goygoy yapıyoruz işte, ötesi olan cehennem hep orada duruyor.


  • yeraltindan potlar  (08.03.17 17:45:43) 
öyle bakarsan öyle anlaşılır da durum o değil. türkiye'de hala kadınların çalışmaması, evde oturması gerektiğini savunan, yemek yapmayı bilmemesi ayıp görülen (erkek yapmazsa normal karşılanıyor ki bunun erkek-kadınla hiç alakası yok), açık giyinmesi ayıplanan (erkekler memelerini sergileyebiliyor, bu açıklık değil mi?), evin direği sadece erkektir mottosundan başka hiçbir şey görmeyen, kadını dövmeyi kendine hak gören insanlar var. buna dikkat çekmeye çalışıyor insanlar. eğer bu sorunlar olmasaydı dediğiniz şeyde haklıydınız.

zaten saygı göstereceksin diyorsunuz ya, öyle bir şey yok işte. göstemiyorlar kadınlara. herkes bizim gibi düşünmüyor.
  • dedimmidemedimmi  (08.03.17 18:06:37 ~ 18:11:31) 
olayı ''kadın-eşitlik güzellemesi'' olarak görmeniz bana göre sizin yanılgınız.

olay bir ''bilinçsizlik'' hali ile savaşmak. ''abi zaten herkes bilinçli olmalı ya olmuyosa da sövüp sayıp zırlayıp ağlayalım yane'' demenin ne mantığı var? ne yararı var?

bu bilinçlendirmeye muhtaç olan tek taraf da erkekler değil bu arada. kadınların çoğu kendi değerinin farkında değil. çoğu kadın hala kendisini kocasının/sevgilisinin/babasının/abisinin/oğlunun kendine verdiği değer kadar değerli görüyor. çoğu zaman erkek kadını değil, kadın kendisini eve kapatıyor. çünkü ''normal'' olan bu zannediyor

bu bilinçlendirme (veya bilinçdışında biriken pisliğin temizlenmesi de diyebiliriz) çabası beyhude değil.

siz bununla umutsuzluğa düşüyorsanız, umutsuz biri olduğunuz içindir.
  • otonomo  (08.03.17 18:12:13 ~ 18:16:32) 
@otonomo umutsuzluk?
bilinclenme detayini belirttim zaten.

  • sparkle kiddle  (08.03.17 18:21:52) 
daha anlaşılır yapayım sizin için.

''kadinlara saygi duyulmasini guzellemek seksistligin ayrimciligin dik alasi degil mi?''

cevap: değil

''malumun ilami can sikici bir hal almiş olmuyor mu yani? zaten saygi gostereceksin yani.''

cevap: sizin için can sıkıcı hal alabiliyor olabilir (umutsuzluk). bana göre almıyor

teşekkürler
  • otonomo  (08.03.17 18:32:39) 
@otonomo can sikintisi bende olusmuyor. bu sekilde aslinda kadinlar daha cok asagilanmiyor mu diyorum ben. dolayisiyla sikinti da kadinlara olusuyor. ideal bir dunyada gecerli sadece benim fikrim belki.
yapilmasin hicbir sey de diyemiyorum demiyorum zaten cunku ulkenin dunyanin durumu ortada. isin felsefesindeyim. oksimoron kavramini ortaya koyuyorum aslinda. oldukca basit.
tesekkurler
  • sparkle kiddle  (08.03.17 18:41:40) 
@bonisnocet benim de icimde tartistigim, ve aslinda komuyu getirmek istedigim yer (belki de) pozitif ayrimcilikti. ama boyle sivri (toplumca sivri sayilan alt metnine bakilmayan) fikirler sadece tepki cekebiliyor. baska bir ortamda belki tekrar tartisiriz. tikinizi sonuna kadar hak ettiniz.
ben de tum kadinlarin uzuntuden uzak yasamasini diliyorum.

  • sparkle kiddle  (08.03.17 20:57:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.