[]

atın tuzda olması ne demek?

şimdi eski bir türk filminde geçiyor. atlar tuza gidiyor, atın tuza gitmesi, atın tuzda olması ne demek?




 
Benim bildiğim tuzu keçiler yalar ama eğer atların da tuz yalama ihtiyacı varsa bunu kastediyor olabilir.


  • yaren  (08.03.17 07:11:18) 
tuz yalaması benim de aklıma geldi, hatta baktım, tuz veriyorlar hayvanlara, ama filmde bütün hayvanlar toplanıp tuza gidiyordu, köyde at kalmıyordu:/
yani hadi diyelim köyde tuz yok, bütün hayvanları götürmek yerine bir çuval tuzu niye getirmesinler?

  • yalnux  (08.03.17 08:06:59) 
tuz taşımaya gitti anlamı çıkardım ben de. kömüre gitti, oduna gitti demek gibi, o malzemeyi taşımaya gitti.


  • cekilmis gayfe  (08.03.17 10:05:03) 
atın tuz taşımak üzere tuz gölüne ya da mağarasına gitmesi demektir.

eskiden tuz gölünden tuz çekmek yasak olduğundan gizlice at sırtına yüklenir mümkün olduğu kadar gizli ve hızlı bir biçimde kaçırılırdı. asker bu sırada görürse vururdu. bazı atlar tuz yüklü biçimde ahırlarına döner sahiplerini riske atmazdı. sahipleri de ya karanlık saatlerde ya da olmadık yerleren geçerek döner, kendini kurşundan korumuş olurdu. kimse de tek başına giden bir attan şüphelenmeyeceği için tuz kaçırma işi güvenle hallolurdu.

haliyle kimse kocasının/çocuğunun tuza gittiğini söyleyemez, atın gittiğini söylerdi. o yüzden atın tuza gitmesi pek hayra alamet bir durum değildi, giden kişilerin dönüp dönemeyeceği konusu tedirginlik yartırdı.
  • babilbaligi  (08.03.17 10:55:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.