[]

sar değeri çok yüksek diye iphonedan caymak

iphone 7 plus baş 1.09/ vücut 1.14
samsung s7 edge baş 0.27/ vücut 0.66

tam iphone almaya karar vermiştim ki bunu gördüm. hiçbirşey sağlığımdan daha değerli değil bana göre. tamam biliyorum çok saçma düşünüyorum. günümüzde çok fazla radyasyona maruz kalıyoruz belki. şuan oldukça minik bir ilde yaşıyorum ve mesleğime göre oldukça doğa ile iç içeyim. yapabileceğimin iyisi.

şimdi bunu görmüşken yok kalite imiş yok oymuş vazgeçtim samsung alacam sanırım.

aradaki fark çok fazla. en üst sınır 2, avrupa birliğinin önerdiği sınır 1 imiş. ne diyorsunuz? çok mu saçma düşünüyorum.

dipnot: SAR, radyo frekans (RF) elektromanyetik alana maruz kalındığında beden tarafından soğurulan enerji oranının bir ölçüsüdür. Bu değer büyüdükçe telefonların vücuda yaydığı radyasyon miktarı artmakta ve sağlık açısından büyük sorunlar yaratmakta.

 
Sizin sar değeri çok yüksek diye almadığınız telefon arkadaşlarınızda, kardeşlerinizde, annenizde, babanızda birinde oluyor. Dolayısı ile sabahtan akşama kadar bu telefonlara sınıfta şurda burda bir şekilde maruz kalıyoruz.

Onun haricinde kişisel önlem olarak uzun konuşmalarınızda kulaklıkla konuşun. Gece yatarken telefonu kapatın. Başınızın dibinde olmasın. Birde yolculuk esnasında telefon konuşması yapmayın.(sanırım baz istayonu değiştirdikçe, bağlandıkça verdiği zarar artıyormuş.)
  • premium hayat yan gel yat  (08.03.17 01:30:05 ~ 01:34:13) 
www.fcc.gov

şimdi okumadım ama daha önce bakmıştım, üst limitler bile normalde zararlı olanın çok altında yani güvenli kabul ediliyor deniyordu. Ayrıca bu değerler en üst değerler, normalde o kadar yüksek değil o değerler ama çekmeyen bir yerde, metroda vs. baz istasyonu ararken öyle.

ama ben buna dikkat ettim Samsung aldım evet. Çünkü uzun vadede etkilerini bilmiyoruz, şu anki testlerde düşük çıkan herhalde bir şekilde daha güvenlidir gibi geliyor bana.

bu arada üstteki arkadaşın dediği şöyle yanlış, çevreden maruz kalmakla cebinde neredeyse derinle temas edecek şekilde taşımak farklı şeyler. Kaynak neydi hatırlamıyorum ama, mesafe arttıkça gücü katlanarak azalıyormuş. Telefonu kendinden birkaç santim bile uzakta tutsan soğurulma oranı büyük ölçüde düşüyormuş. Kulaklıkla konuşamıyorsan birkaç santim uzakta tutmak bu bakımdan mantıklı mesela.
  • rodriguez2  (08.03.17 01:42:40) 
Sadece dışarı çıktığında maruz kaldığın em dalgaları bilsen demek bir faraday kafesi kurup içinde yaşayacaksın.

Radyasyon Güneş ışığında bile var. Bu telefonlar iyonize edici radyasyon mu yayıyormuş da öyle aman sağlık da sağlık diyorsunuz. Çok abartmayın böyle şeyleri.
  • catch the arrow  (08.03.17 02:12:22) 
bu sar degerleri idle durumdaki degerler olabilir. internet kullanimin ya da telefon gorusmesi esnasindaki degerlere bakmak gerek.


  • sparkle kiddle  (08.03.17 09:12:04) 
Sağlık açısından yarattığı bilinen hiçbir sorun yok. Tamamı söylenti.

Elektro-manyetik dalgaların insan vücudunda yarattığı söylenen olumsuz etkilerin hiçbiri (yazıyla sıfır, sayıyla %0.00) ispatlanmış değil, hem de yüzlerce kontrollü deneye ve araştırmaya rağmen.

İyonize olmayan radyasyon yayar telefonlar. İyonize olmayan radyasyon da "ışık"tır.

Ama tabi ki samsung daha iyi tercih, androidçiyim.
  • harzem  (08.03.17 09:17:41) 
Sar değeri önemli ama yasal sınırlarda bunlar. azı çoğu zararlı mı yoksa yasal sınırlar bizi koruyormu iyi araştırmak lazım.

@Premium hayat
Kopup bağlandıkça değil baz istasyonunda uzaklaştıkça yüksek güçte sinyal bastığı için zararı artar. Bide ilk konuşma başlayacağı anda sinyalleşme yüksek olur o anda da hemen kafaya dayamamak lazım.

Eyyorlamam bukadar.
  • fyodor dostoyevski  (08.03.17 11:10:36) 
çok teşekkürler cevaplar için :)


  • mobydick  (08.03.17 11:50:26) 
baz istasyonunun kendisinin bile kanıtlanmış bir zararı yok.


  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (08.03.17 11:50:42) 
caydım valla. aldım s7 edge yi geçtim. sağlıktan değerli bir şey yok şu hayatta.


  • mobydick  (18.03.17 23:15:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.