[]

ne yemeliyim?

Doğallığa çok önem veren bir insanım ve bu yeme alışkanlıklarıma da yansıyor. Rahatlamak için ise bir çok yol var. Ot, alkol, sigara bunlardan bir kaçı. Sigara içmiyorum diğerlerinide sürekli olarak tüketemem. İnsanlar en güzelini yani çayı tarihin erken dönemlerinden beri tüketiyor. Çay konusunda sorun yok(daha önce bir konu açmıştım ve doyurucu bir başlık oldu). Yeme olarak soruyorum. Abur cuburlar çok güzel ama atıştırmalık derken sağlığıma zarar verdiğimi düşünüyorum. Kuruyemişi saymazsak fabrikasyon olarak gerçekten doğal (tutku, burçak vb. alternatifi) ne önerebilirsiniz?




 
fabrikasyon olan bir şeyin doğal olabileceğine inanmıyorum ben. sonuçta bir raf ömrü olmalı, uzun süre tazeliğini koruyabilmeli. bunun için de koruyucu maddeler içermeli. o yüzden doğallık gider. kuruyemişe devam bence.


  • carabelli  (08.03.17 01:05:35) 
Cips gibi olan tarhana yiyebilirsin. Granola bar yapıp yağlı kağıtlara sararsın arada yersin. Çok lezzetli oluyor. Fabrikasyon ve doğallık yan yana gelemiyor.


  • hayde bre  (08.03.17 01:12:23) 
Tarhana +1
Kahramanmaraş'ta firik derler, yaprak tarhananın yaş olanı. O da harikadır.

Keçiboynuzu yiyebilirsin, taze olsun ama. Eski olanlar kurtlanmış oluyor.

Fabrikasyonda doğallık olmaz.
  • yaren  (08.03.17 01:17:30) 
bir hafta sonu mutfaga gir, sadece dogal urunler kullanarak, islenmis butun gidalarin cikarildigi tatli tuzlu kurabiyeler, pogacalar falan yap at buzluga, canin bir sey istedikce bunlari yersin. eger dogal hayata dair ilgin varsa zaten herseyin alternatifini biliyorsundur ayrica yazmiyorum.


  • mavicorap  (08.03.17 02:56:23) 
teşekkür ederim sevgili mavicorap önerin işime yarayacak


  • douglas  (08.03.17 15:37:20 ~ 12.03.17 10:57:53) 
@douglas eger hamur isi denilen geleneksel bir tanim ben zaten ilginiz vardir diye ayrintiya girmedim ama un seker tuz olmadan da kurabiye yapabilirsiniz, dolayisiyla pastane isi gibi olmaz, en basitinden yulaf kepegini duymussunuzdur diye tahmin ediyorum, veya belki karabugday denilen ama aslinda bugday olmayan bitkisel urunu, smoothie seviyorsaniz da alin kefiri kara lahanayi salatalik naneyi yesil elmayi cektirin blenderda olsun size yesil smoothie, yeme olarak soruyorum diyince ben size daha kati bir oneride bulundum, siz zevkinize gore degistirin.


  • mavicorap  (09.03.17 05:55:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.