[]

uydunet-kablonet modem hakkında bilgisi olan?

uydunet modemi yenilemem gerekiyor. şu anda tek antenli eski modemden kullanıyorum.

uydunet müşteri hizmetleri ile konuştuğumda, 1.5 ay önce yeni modemlerin geldiğini, ancak bulunduğum bölgede stoklarda hangi modem varsa onun gönderileceğini söylediler. 1.5 ay önce yeni geldiğini söyledikleri modemle eski modemleri arasında çok büyük fark var mıdır?


 
docsis 3.0 mi ogren. siteyebgirincr modemler ve ozellikleri yaziyor zaten. 3.0 dan oncesinin hiz siniri var. ama o sinirda sana yeter belki


  • sparkle kiddle  (07.03.17 01:04:08) 
mümkünse yeni modemler arasından docsis olanını alma. wireless'ı problemli bir modem, araştır netten başka markalar da vardı. robotics falan vardı bir de sanırım.

eğer tüm bunlara rağmen docsis 3.0 alırsan, modemle biraz uğraşmalısın. eksisozluk.com

edit: neyehbe nickli arkadaş sağolsun ekşiden de uyardı, docsis marka değil modemin türüymüş. bu arada bendeki modem bahsettiği cbw-383z4 :) aman almayın. alan ya da kullanan varsa entry'deki ayarlamalar işine yarayabilir muhtemelen.
  • makbur  (07.03.17 02:05:15 ~ 06:06:40) 
Üstteki arkadaşlar eksik/hatalı bilgi vermişler. Turksat yıllardır zaten Docsis 3.0 standardını destekleyen modem veriyor, o konuda problem yok. Zaten modeminin docsis 3.0 standardını desteklemesi lazım yüksek hızlarda erişim sağlayabilmesi için. Docsis bir marka/model değil, standart adı.

Turksat önceden Netmaster CBW-383Z4 modemi veriyordu. Bu modem gerçekten kötü, sinyal gücü çok düşük, herkes şikayetçi. 2 adet 2dBi kazançlı harici anteni var. Benim modemin bulunduğu oda dışında, kapıdan çıkar çıkmaz sinyal sönümleniyor, diğer odalara ulaşmıyor. Bu nedenle router kullanmak zorunda kalıyorum.

Yeni verdikleri modem ise Netmaster CBW-383ZN modeli. Bunda 2 adet 5dBi dahili anten var. Kendim tecrübe etmedim, ama çekim gücü biraz daha iyi diyorlar. Ancak yazılım ve modem arayüzünde sıkıntılar varmış.

Bence yine de alacaksan yeni modeli al, daha tatminkar sinyal gücü elde edersin.
  • neyehbe  (07.03.17 02:17:33) 
sana verebilecekleri en eski modem 383z4 sanırım. ben evde kullanıyorum, memnunum. ha huyu suyu biraz değişik, kablosuz gücü görece zayıf denebilir ama o kadar kötü değil, yan komşu da kullanabiliyor hem de arada birkaç oda varken. kırk yılda bir internet gidiyor evet ama o da şebekeden mi modemden mi apartmandaki kutudan mı bilemediğimi söylemem gerek. ama düzeni oturtana kadar birkaç sefer servisi çağırmam gerekti ufak tefek problemlerden dolayı, kaynağı modem değildir diye düşünüyorum. (kablosuz kanalından da bahsetmiyorum zaten, ona arkadaş zaten değinmiş. dediği gibi o ayarı siz de yapabilirsiniz)
bu arada zaten docsis 3.0 olmayanlar 20mbit ve üzerine çıkamıyor diye hatırlıyorum.
bu memleket şartlarında kötü değil yani 383z4, şebekelerin verdiği bir çok vdsl/adsl modemi de kullandım, neredeyse hepsinin standardı aynı.
  • gkhncnzdgn  (07.03.17 03:39:08) 
yeni verdikleri infinity 401, hangi şehirdesin? büyük şehirse bunu verirler muhtemelen, bize geçen hafta bunu verdiler. bütün uydunet modemleri dandik, router ile iyi performans alabilirsin ama bridge moduna alıp.


  • passion rules the game  (07.03.17 10:35:43 ~ 10:36:28) 
ekleme: passion'ın yazdıklarından sonra türksat'ın sitesinden kontrol ettim. yeni bir modem modeli daha çıkartmış netmaster infinity 401 adlı. bu modemde 3x5dBi dahili anten mevcut ve 802.11ac destekliyor. eğer kullandığın 5ghz ac bir cihaz varsa kesinlikle bu modemi almalısın. hem 5ghz bandında çalışan cihaz/modem daha az olduğu için daha boş bir bantta çalışıp, daha verimli bir sinyal gücü elde edersin. hem de evindeki ac cihazlar arasında gigabit hızında veri aktarımı yapabilirsin, sanki lan kablosuyla bağlılarmış gibi.


  • neyehbe  (07.03.17 22:00:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.