[]

350.000TL'ye Anadolu Yakası Yatırımlık Ev

Biraz birikmişimiz var, biraz da 3 sene ödeme planı olan kredi çekeceğiz. 3 sene sonra satıp daha iyi bir ev almak amaçlı yatırımlık bir ev arıyoruz.
Sitelerden 1+1 gibi daireler mi daha çok prim yapar yoksa mahalledeki evler mi?
3 sene sonra satmak için hangisi mantıklıdır?


 
Kolay kiraya verilecek ve saçmasapan olmayan bir firmanın evi iş yapar.


  • market_arabasıyla_terör_estiren_trafik_canava  (06.03.17 16:25:31) 
3 sene düşünüyorsanız, yerinizde olsam arsa alırım.

Yatırım amaçlı ev alacaksanız da aynı sene içinde satmanız gerekli. Çünkü dolar artıyor, paranız erir gider. Bunun için Çekmeköy taraflarında çok araştırdık ve inşaatları gezdik. Yap-sat yapan müteahhitlerden bazıları güya gizli olarak, 250.000TL'lik daireleri 200.000'e bırakıyormuş. Fakat inşaat kaliteleri çok kötü. 200.000'e alıp 6 ay sonra 280.000'e satılabileceği sözünü veriyorlar. Kötü tarafı etrafta çok inşaat var, hepsi de birbirinden farksız ve çok oyuncu olduğu için istediğiniz fiyata satamama ihtimali çok yüksek. Neyse biz de almadık zaten... Alacaksanız da, dediğim gibi şimdi alıyorsanız 2017 Ekim gibi satmayı planlamanız gerekli...
  • malheiros  (06.03.17 16:27:22) 
3 senelik ev kredisi kullanacagımız için en erken 3 sene sonra satabiliriz. elimize toplu para geçse bile maksimum 2 sene olur. metroya ve iş yerlerine yakın yerler cok prim yapıyor diye biliyorum. örneğin küçükyalı vs.


  • alis su hallerime  (06.03.17 16:37:58) 
Su an degil ama kur dusunce doviz alimi yapin (sepet). 3 sene sonunda hem paraniz TL karsisinda deger kazanir,erimez hem de evlerin degeri duser.


  • brkylmz  (06.03.17 16:40:00 ~ 16:40:20) 
aslında kredi ödersek birikim yapmış oluruz diye de düşünüyorum. 3 sene sonra evin değeri min 450bin tl olcak ama biz o kadar para/dolar biriktiremecegiz. kredi ödemek zorunluluk oldugundan ve kredi öderken aileler de yardım edeceginden ev almaktan yanayız.


  • alis su hallerime  (06.03.17 16:43:33) 
3 sene sonra satacaksanız gayrimenkul değer artış kazancı vergisi ödemek durumunda kalırsınız. Alınan gayrimenkuller 5 sene içinde satılırsa sattığınız ile aldığınız bedel arasında oluşan farkın vergisi olur.

www.vergihocasi.com

Bu durumu düşünerek ve ileride daireyi krediye uygun satıp/satmayacağınıza göre tapu müdürlüğüne rayiç bedelden ve kullandığınız krediden düşük olmamak üzere satış bedeli bildirmeniz gerekli.

Şuradan geçmiş dönem için ne kadar vergi çıkacağını hesaplayabilirsiniz:

intvd.gib.gov.tr

Bu arada parayı dövize yatırmak karlı olmayabilir. Bazı konutlar yıllık %20'den fazla değerleniyor, döviz getirisinin üstünde oluyor. Üstelik 3 yıl boyunca getireceği kira kazancını da hesaplarsanız dolar almaktan çok daha karlı oluyor.
  • neyehbe  (06.03.17 19:49:07) 
@neyehbe ben de aynen öyle düşündüm. misal şimdi 350bin tl lik bi ev aldım. peşinatımı verdikten sonra ayda atıyorum 5bin ödeceyeceğim. 3 senede bitecek kredim. baktıgında hem ayda 5 bin kenara koymam zor olacak kredi olmasa, hem de 3 sene sonra evin değeri min 450bin olacak. ayda zaten bin tl kira alacagım. yani 3 senede ayda 4bin ödeyerek 300bin biriktireceğim. 150 bin kardayım. dövizin ya da fazin bu kadar kar getirme olasılıgı yok kesinlikle. ben sadece nereler daha fazla prim yapar bunu öğrenmek istiyorum.


  • alis su hallerime  (13.03.17 11:41:46 ~ 11:42:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.