[]

Bunca insan niye yaşiyor ?

Neden yaşiyor bunca insan ?




 
(dini boyutu es geçiyorum.)

orwell der ki:
-her gün, her saat hayata dört elle sarılmak, gelecekten yoksun olduğunu bile bile günübirlik yaşamayı sürdürmek, tıpkı hava olduğu sürece nefes almayı bırakmamak gibi karşı konulmaz bir içgüdüydü.


işte böyle bir şey bence de. yani bu yaşamsal mekanizmamızı durduracak bir şeylerle (kaza, intihar, cinayet vs.) karşılaşana kadar hep bir "değişir be" umuduyla devam ediyoruz işte. "bu gidiş nereye kadar sürecek?" sorusunu bile unutuyor, erteliyoruz hatta. zaten (u)mutsuzluk hastalığına yakalanmışken bir de ekonomik ve sosyolojik beklentilerin/ihtiyaçların bindirdiği yükle zombiye dönüyoruz, otomatiğe bağlıyoruz. biraz "aykırı" olanlar da vazgeçiyor her şeyden. yaşam perdesini kapatıyor...
ben de öyle yapacak gibiyim bu gidişle...
  • m e b  (06.03.17 02:41:30) 
bunca? evrenin büyüklüğüne göre çok küçüğüz.


  • silver apple  (06.03.17 02:49:55) 
bunca kedi niye yaşıyorsa onun için yaşıyoruz.

şimdilik, ölümüne kadar hayattayız :)
  • otonomo  (06.03.17 02:57:52) 
napak qanqa ölek mi?


cevab: doğduğukları için.
  • anon1m  (06.03.17 03:15:41) 
sorunun öznelliği ortada, o kadar değişken ki. o sebepten cevap şu; çünkü milyarlarca sebep var, çübkü milyarlarca sebep yok.


  • sefil  (06.03.17 03:49:43) 
Tek bir sebep var, oldukten sonra ne oldugunu bilmiyoruz.


  • baldur2  (06.03.17 08:56:02) 
otonomo + 1

Öyle denk geldiği için. Yazı-tura atınca yazı denk gelmesi gibi, trilyormilyon olasılık arasından biz denk geldiğimiz için.
  • aychovsky  (06.03.17 09:03:29) 
doğduğu için. doğumu biz seçmiyoruz bi bakmışız hayattayız ve sonra ayak uydurmaya çalışıyoruz. zaten öleceğimizden beri kalan zamanı keyifli geçirmeye çalışıyoruz.


  • freetakilir  (06.03.17 09:26:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.