[]

150.000 liraniz olsa ne iş yaparsınız?

İş yapmak, istihdam yaratmak ve gittikçe daha çok para kazanmak için soruyorum.
O yüzden cafe, büfe, bardakta mısır, çiğköfte diyen vizyonsuzlari meşe odunuyla kovalarım.
Bankaya atar faizi yerim, altına dövize yatırırım diyenleri de geç.
Gida üzerine toptancılık diye düşünüyorum ama sirkulasyonu bol bișey aklıma gelmedi.

 
şu anda türkiyede peşin çalışabileceğim alanlar hariç hiç bir işe girmezdim. normal ekonomide olsa vizyonsuzluk olacak olan işler şu anda çok mantıklı. tostçu, büfeci gibi şeyler mantıklı.

toptancılık yaparsınız, çok harika da işler çıkarırsınız ama paranızı alamazsınız. alabileceğiniz para 6 ayda anca gelir. kısaca çok zor.

annemin normalde çalıştığı yerin 20 dükkanı vardı 2012 de, 30 da olabilir hatta sorarım yine. aylık dükkan başına ciro ortalaması 50 bin idi. annemin başında olduğu mağaza 90-120 bin civarıydı aylık ort. şu anda firmanın son dükkanı burası, gelecek ay kapanıyor. şirket tamamen bitirdi işleri artık. para dönmüyor, siz iş yapsanızda para alamadıktan sonra iş olmuyor.

bunlar dışında aklınızda fikir var ise yazılım işine girebilirsiniz ama bu teknik bilgi gerektiriyor.
  • kurnaz  (05.03.17 20:42:03) 
lazer epilasyon merkezi de açılabilir ama bir bak.


  • mobydick  (05.03.17 20:57:12) 
Arbitraj :)


  • christopher nolan  (05.03.17 20:57:44) 
@kurnaza tamamen katılıyorum. Nisan'dan sonra neler olacak, hiçbirimiz kesin olarak göremiyoruz. Aciliyeti yoksa bu gibi ülkenin dolayısıyla ekonominin kaderini ciddi ölçüde etkileyecek olaylardan önce yatırım yapmazdım.
Sonrası için ise, çevrenizdeki en tecrübeli, akıllı, sağduyulu kişilerden tavsiye alın derim.

fikren de hızlı geri alabileceğiniz, özellikle de peşin alabileceğiniz, hızlı tüketim geliyor aklıma. Lazer epilasyon falan senet sepetle batarsın ben size diyim...
  • market_arabasıyla_terör_estiren_trafik_canava  (05.03.17 21:31:32) 
istiridye mantırı yetiştiriciliği yapabilirsin. az evvel migros da idim 300gr 6tl.


  • dreadplayer  (05.03.17 21:44:19) 
İddaa şans topu sayısal büfesi diyorum. Sanayi bölgesinde özellikle artık milletin tüm umudu bunlara kaldı.


  • gozu acik sevisen yahudi  (05.03.17 22:36:08) 
ticaret ve internet! e-ticaret.


  • runfor  (05.03.17 23:18:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.