[]

sakız likörü tarifi arıyorum

Dün bi sakız likörü içtim, aroması harikaydı. Sakız reçinesini işlenmeden mi koymuşlar, ağacın dalları veya kabuklarıyla vs mi o tadı elde etmişler bilemedim.
şu likör:
getir.net

sakız likörü tarifi internetteki yunanca kaynaklarda var mı acaba, yunanca bilenlerden yardımcı olanlar olursa çok makbule geçecek.
ataları giritli olup ninesinden dedesinden tarif elde etmiş olanlar da vardır belki aramızda veya sakız likörü yapmayı deneyip güzel ürün elde eden arkadaşlar da olabilir, belki de likör guruları aramızdadır da biz bilmiyozdur...

tarifi olanınız varsa bana da verir misiniz?

 
Mastika diye geçiyor o sakız rakısı da diyorlar. Evde izmirden gelmiş reçel gibi sakızım ve yunanistandan aldığım hazır likörüm var. Likör çok tatlı geldi bitiremedim, o bitmeyince de kenfim yapmak için girişmedim. Ama yapsam o reçelden koyar 1e 3 ölçü su ve etil alkol koyar beklerdim bi kaç ay.


  • Aman Sen de  (05.03.17 14:42:56) 
@Aman Sen de, reçelle de olur tabii. Ama reçellerin bazıları ( aslında macun desek daha doğru olur) fazla sakız içermiyor sanırım, kurabiyeye filan ekleyince sakız lezzeti alamıyosun. Liköre de sakız aroması vermeyebilir, en iyisi sakızın kendini kullanmak. kesin sonuç :)

Evet ya, likörlerin bazısı çok şekerli oluyor, ben de sevmiyorum. Linkteki tam kıvamındaydı bana göre.

Etil alkol tüketiciye satılmıyor diye biliyorum. Değişmiş olabilir ama yasaklanmıştı en son. Onun yrine biz votka kullanıyoruz mecburen ^^

Ben aslında linkteki likörün tarifini bulur muyum arayışındayım. Bu sütlü bişi ya da somata kullanılmış. Bi de baskın reçine aroması var. Tam benlik :)

Tarifi bulamazsam alkolden somata yapıp bekletmeyi, sakız tanelerini alkolü seyrelteceğim suda şekerle birlikte eritip yapmayı düşünüyorum. En son içine bir iki parça sakız da atarım.

edit: yapan firmayı buldum.
www.stefosouzo.com
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (05.03.17 15:20:38 ~ 15:43:25) 
Ben migrosta buluyorum alkolü bazen şarapların yanında bazen temizlik reyonunda oluyor. Votka daha garanti tabi ki, çok bekletmen de gerekmez.


  • Aman Sen de  (05.03.17 16:40:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.