[]

İş yeri bilgisayarından kayıt olamadan verilerin alınması

Bir arkadaşımın ;),iş yerinde yeni uygulamaya konulan sıkı IT politikaları dolasyısı ile verileri harici bir diske kaydeder ise bununla ilgili sorun yaşaması olası,ancak bilgisayarda kendi çalışmalarıda mevcut ve olası bir işden ayrılma/atılma durumunda bunları pek iz bırakmadan almak istiyor,bilgisayardaki veri loglama programı vb ne var bilinmiyor,oturum açıldıktan sonra ise harici bir program kurmak gene mümkün değil IT haricinde.

Şimdi dostlar bu verileri hakkında aleyhte kanıt bırakmadan alabilmenin yolu konusunda yardıma ihtiyaç var,akla gelen işletim sistemini açmadan usb den başlatılan sistemler ile verileri almak ancak bununda kaydı kalıyormu bilinmiyor,bir yol göstermenizi rica eder.


 
Çok abartı boyutlarda bir şeyler değilse cloud servislerine atsın. akşam evdeki bilgisayarına çeker oradan.
IT'ci normal yazılım değil de keylogger kurmuşsa; sadece log kaydı değil, ekran görüntüsü ya da tuş kayıtlarını bile tutabilir isterse.
Eğer çalışan sayısı azsa ve bu kayıtların kontrolü daha sık yapılıyorsa illa ki farkedilir.
  • bana siir yazdirtma bana cay demlet  (05.03.17 13:50:19) 
Eger duzgun kurumsal bir sirketse zaten o bilgisayari usb ile baslatamazsiniz. Baslatsaniz dahi disk sifreleme olacagindan bilgisayara logon olunmadan icindeki veriler okunamaz. Eger bu dediklerim olmadan boot etmek mumkunse zaten komple goturun ruhlari duymaz.


  • ned flanders  (05.03.17 14:55:38) 
Kurumsal büyük bir şirket 300+ çalışanı var, ağda oturum açık iken yüksek miktarda dosya çekenleri tespit edip uyarı veren bir sistemleride var,işte boot ederken hiren boot gibi birşeyler ile başlatıp orada diskler açılıyor o şekilde olurmu acaba merak etmekteyim,risk olan durumsa işten tazminatsız felan atılıp bilişim hırsızı damgası yememek :)


  • ecos  (05.03.17 16:51:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.