[]

wireless adaptörde 54mbps ile 300mbps arasında...

tam olarak ne fark vardır? çekim kuvvetiyle ilgili bir artısı ya da eksisi olur mu?

yapacağım şey şu: pc'ye usbden bağlayıp internet ve dosya paylaştırmak. arada fazla duvar yok. pc ile en uzak nokta arası 20-25 metre. 300mbps'lik olana fazla para vermek akıl karı mıdır?


 
usb'den baglanan wireless cihazlar bir sure sonra isinip hata vermeye basliyorlar. buyuk dosyalar aktaracaksan pci wireless karti olsun. 54/300 farkeder tabi ama kablo baglantisi kadar performansli olur mu bilmiyorum.

ayrica bulundugunuz yerde (apartman vs) birden fazla wireless cihaz varsa sinyaller birbirine karisiyor, toplamda 13 kanal var, daha bugun wireless imin kanalini degistim 1mbps yi gecemiyordu cihaz.
  • cench  (02.01.10 13:16:58) 
çok büyük dosyalar değil en fazla 1 dvd boyutunda olur. o da sürekli olmaz zaten. dosyadan da vazgeçtim. interneti sorunsuz olarak dağıtsa o da yeter. pci kartlara da bakayım.

apartmanda wireless modem yok ama etrafta 8-10 tane wireless modem gözüküyor notebook ile taradığımda.
  • sutlu nescafe  (02.01.10 14:34:28 ~ 14:37:04) 
mbps 'in cekim gucune etkisi yoktur. MegaBit per second yani saniyede alabileceginiz maksimum veri miktari. internet baglantinizi hizlandirmaz ama ev icindeki dosya alisverislerinde bir performans saglar tabi modeminiz ve diger bilgisayar da 300mbps'i destekliyorsa. Eger iyi ceksin istiyorsaniz pci almanizda fayda var. antenin cikis gucu onemli bu konuda. PCI lar bilgisayardan daha fazla enerji alabildikleri icin genel olarak daha basarili olurlar ama o kadar kisa mesafede gozle gorulur bir fark olmaz.


  • crucio  (02.01.10 15:06:23) 
modem kablosuz değil zaten. o nedenle usb ile interneti paylaştırma yoluna gittim. 1 tane notebook kablosuz bağlanacak. 54mbps'lik o da.


  • sutlu nescafe  (02.01.10 17:24:55) 
modem kablosuz degilse soyle mi oluyor:
modem -kablo-> desktop -usb wireless-> notebook.
eger boyleyse, notebook'un internete baglanmasi icin desktop'un acik olmasi lazim.
modemde sadece usb baglantisi varsa baska care kalmiyor zaten.
modemde network port lari varsa wireless dagiticilar var modeme baglayinca network'e wireless kullanicilar ekleyebiliyor.
  • cench  (02.01.10 18:09:09) 
evet cench aynen öyle olacak.

uydunet kullanıyorum. kablosuz modemler pahalı olduğu en ekonomik çözüm olarak bunu buldum. modemde sadece usb ve ethernet var. usb'den bağlanırsan modem bozulabilir dedi bağlayan kişi. bunu göze almak istemediğimden dediğim gibi bir formül buldum.

almayı düşündüğüm cihazlar da:
www.tp-link.com
ya da
www.tp-link.com
  • sutlu nescafe  (02.01.10 18:32:49) 
anladim. pc den pc'ye wireless baglanti yapacaksin.
daha once hic denemedim ama wireless network ararken modemlerin yaninda bazen pc'ler cikiyor. oluyordur herhaldi. iyi sanslar.

  • cench  (03.01.10 14:30:35) 
@cench
teşekkürler. bunun öncesinde 2 adet laptop ile dediğim bağlantıyı kurmuştum zaten. oluyor yani. asıl aklımı karıştıran usb wireless adaptör ile verimli olup olmayacağıydı. bunu da deneyip öğrenicem artık.

  • sutlu nescafe  (04.01.10 11:17:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.