[]

Referandum oyları

Merhaba duyurdaşlarım. Aklıma takılan şu; bu referandum da kürtler neden evet oyu kullanıyor. Hatta dün haberlerde aşiretler kararlarını verdi, evet diyecekler vs. Diyordu.
Hdp'nin ve hdp'lilerin akıbeti malum. Ee kürtlerle de pek arası iyi değil bildiğim kadarıyla hükümetin, hatta kendinden olmayan hiçkimseyle, ama hala evet alabiliyorlar.
Benim bilmediğim ne var, allahaşkına?


 
aşiretlerin toplanıp "biz hayır diyeceğiz" deme ihtimali var mıydı sence? ha seçimden sonra o oylar sayılacak. "benim oyum nereye gitti o zaman" diye gezinir o liderler.

bence ezici bir hayır diyecek kürtler. demeleri lazım. seslerini çıkaramıyorlar şu an.
  • runfor  (05.03.17 02:05:36) 
Kürtler evet falan demeyecek. En azından çoğunluğu.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (05.03.17 02:05:54) 
başkanlık -----------> eyalet sistemine geçiş -------------> özerk kürt devleti


  • olkol  (05.03.17 02:07:40) 
ya saçma sapan konuşmayın allah aşkına. neymiş başkanlık-eyalet-özerk devlet. 1 kasımda hdpye oy veren kürtlerin büyük çoğunluğu hayır oyu verecek. eş genel başkanları içerde adamların. konuşma fırsatı bile verilmiyor. kim demiş evet diyeceklerini?

aşiretler de "yok biz hayır verelim de toprak reformu gelsin marabalar gün yüzü görsün" diyecek değil ya. tabi ki gücün arkasında duracaklar.

rica ediyorum mantıklı yazılar yazın, sorular sorun. evet verecek olan kürtler ak partiye gönül verenlerdir
  • dog day afternoon  (05.03.17 02:11:13) 
keşke işim olmasa da güneydoğudaki 7 haziran/1 kasım seçim sonuçları farkını kıyaslayacak şeyi yazsam şurada hdp ve akp için.

tüm kürtleri, hdp ile ilintili görmek saçma. van'da, diyarbakır'da bile 7 haziran'da mhp'ye oy veren kürtler varken siz, bu referandumda kürtler nasıl evet der diyorsunuz.

bu kadar uzak olmayın şu ülkeye ya. 7 haziran öncesi hdp'ye destek veren jırki aşireti daha sonra güneydoğuda terör olayları varken yaşadıkları olaydan dolayı pkk'ya savaş açmışlardı.

şırnak'ta tatar aşireti, polise yemek veriyordu terör olayları varken. www.haksozhaber.net görsel hatırlarsınız belki.

pkk daha sonra bu aşiretten bir çocuğu öldürmüştü o üstteki fotoğrafta var.
  • blue eyes white dragon  (05.03.17 02:27:43) 
@blue eyes... +1

son yıllarda siyasal düzlemde türk-kürt tartışması ortadan kalktı.

ülke şu anda akp'li olan ve akp'li olmayan olarak ayrılmış durumda.

o aşiretleri şirket gibi düşün. hepsi kendi ekonomilerinin peşinde. istikrar sürsün derdindeler. aksi olsaydı demirtaş ve diğer hdp'liler için duruş sergilerlerdi.

akp'ye oy veren kürtler kendi kimliklerine ve devletin onlarla mücadelesine bakıp oy vermiyor. onlar particiler. dün de oy verdiler yarın da evet verecekler.
  • a man alone  (05.03.17 03:29:48) 
Son iki seçime bakarak unutuyorsunuz, o aşiretler zaten akp'ye oy veriyordu. Hatta chp ve mhp'nin oyları değişmemişken akp'nin azalıp hdp'nin artması direkt buna başlanmıştı. Hdp çözüm sürecinin bitip akp'nin doğuda baskıyı arttırmasıyla başlayan çeşitli dalgalar sonucu kürt seçmeni tarafından ilk seçenek haline geldi. ben çok eminim, milletvekilleri böyle içeride kalıp parti pasif halde devam ederse kürt oyları yarı yarıya düşer hdp'nin. Aşiretlerin hakla, özgürlükle, adaletle ilgisi yok; yukarıda dendiği gibi onlar kendi sistemleri bozulmasın onu istiyorlar. Hdp'ye uygulanan baskı ortada, kaybeden ata oynamazlar.

Ama referandum işi biraz farklı, akp hayranı olmayan insanları evet dedirtmek için bi ihtiyaç yok ortada. Mevcut sistem zaten akp için işliyor, evet diyelim ki şu istediğimizi akp yapsın diyecek bir şey yok bu insanlar için. Mhp ile bu kadar yakın ilişkideki bir partinin(onların seçmeni daha fazla hem) özerkliği masanın altından çıkarması kısa dönem için mümkün değil; bu yüzden akp özerklik getirecek, o halde evet diyeceklerini sanmıyorum. İlerisi için olabilir diye düşünenler verir ama genel kürt seçmeninin evet demesi için somut bi sebep yok. Genel seçim olsa farklı konuşabilirdik belki.

Uzaktan bakınca türklerin ideal chp'yi desteklemesi mantıklı, ideal olan gibi geliyor ama taban akp'ye yakın. Farklı etnik köken de olsalar aynı toplumun insanı olan kürtler için de aynısı geçerli, ortalama bir kürt hdp'ye oy vermeli diye düşünüyoruz ama aynı dini ve ekonomik sebepler yüzünden akp kürt tabanı için de hala bir seçenek bence.
  • baba jo  (05.03.17 11:11:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.