[]

bulgaristan vatandaşlığı - mübadele hk.

merhaba

annemin babası 1933 senesinde bulgaristan'dan istanbul'a geliyor. Yine annemin annesi de 1938 de istanbul'a geliyor. İkisi de istanbulda 1990 yılında hayatını kaybediyor.

Diğer taraftan babamın babası da bulgaristan'dan 1938 de kundakta istanbula geliyor. Yine babamın annesi de bulgaristandan henüz okula başlamadan geliyor.

Elimizdeki tek veri annemin babasının ilköğretimi orada tamamladığı. Ve bulgaristan karnabat'dan geldiği.

Şimdi annem yanımda bana sordu, ben oradan tekrar vatandaşlık alabilir miyim?


Ben cevaplayamadım haliyle, bir de ekşiden soralım dedim.

cevap ve görüşleriniz için teşekkürler. Mutlaka sorulmuştur benzer şeyler mazur görün. sevgiler.

 
burada baya biri yazdı, önce onların alıp, sonra sizin almanız gerek, öldüklerine göre artık bir hak iddia etmek oldukça zor.


  • kurnaz  (05.03.17 01:21:28) 
alamazsın.
mübadele demek nüfus değişimi demek. yani bulgaristan vatandaşı olan türkler bir günde türk vatandaşı türkler haline geldi. orada okul okurken türkiye'ye gelmiş olan kişi dahi bulgaristan'a gitmek için pasaportuyla vizesiyle gitmek zorundaydı.
o değil, onun çocukları değil, torunları şimdi laaaps diye avrupalı olamıyor malesef.

bizzat benim dedemin babası, yunanistan'a mezar ziyareti için vize almak zorunda kalmıştır, 1953 senesinde.
  • attirmayin makedonun kafasini  (05.03.17 01:24:07) 
sadece orada doganlar alabiliyor. ayni tarihlerde bizimkiler de var, ben alamiyorum.


  • thewizardofearthsea  (05.03.17 01:24:10) 
annen orda doğmadı değil mi? dedelerin yaşasaydı olabilirdi ama şu anda malesef olmaz.


  • sta  (05.03.17 05:38:30) 
Soruya kaynak oluyorum karlmarx izninle.

Orada doganlar alabiliyor denmis yukarida. Bu 1950 gocmenleri icin de gecerli mi? Benim babaannem 1938'de orada dogmus, 1950 yilindaki gocle Turkiye'ye gelmis. Ilkokulu bitirmis orada. Simdi basvursa vatandaslik alabiliyor mu yani? Benim bildigim bu vatandaslik hikayesi bir tek 1989 gocmenleri icin olan bir seydi. Yaniliyor muyum?
  • siradan bir adam  (05.03.17 06:33:58 ~ 06:34:13) 
@siradan bir adam yanılıyorsun


  • sta  (05.03.17 12:33:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.