[]

Ne oldu size millet

Eskiden ifşa yapıldığında milletin izni olmadan fotoğraflarını toplayanlara öfke kusulurdu, şimdi marifetmiş gibi konu hakkında duyurular açılıp "hepsini aldım!!! ben aldım!!! isteyene gönderirim!!!" deniyor. Altında da bir sürü isteyen. Ne oldu size millet, kafayı mı yediniz? İnsanların en fazla iki saatlik eğlencesinin neden içine ediyorsunuz? Hiç mi utanmanız yok yahu da bu son derece etikten uzak davranış desteklenir oldu? O duyurunun hala duruyor olması da bir ilginç.




 
Duyuru bozdu :(


  • Bowie  (04.03.17 15:27:13) 
itlikten uğursuzluktan başka bir şey değil. başka insanların fotoğraflarını saklayınca bir halt etmiş zannediyorlar sanırım kendilerini.


  • golgi aygıtı  (04.03.17 15:31:41) 
public ortamda fotograf paylasip sonra bunu stoklayana laf etmek, public ortamda fotograf paylasip bunun google onbellek ile bulunamayacagini sanmak, public ortamda fotograf paylasip fotgrafi silince google botu tarafindan da aninda gozden cikarilacagini sanmak hic akla uygun degil. duyuru acmasa da o fotograflari herhangi sebeple stoklayan cokca insan vardir. neseniz daim olsun bence takilmayin.
bu arada yapilan seyi de mantikli bulmuyorum ama yazdigim ilk paragrafa atifta bulunuyorum.

  • sparkle kiddle  (04.03.17 15:43:31) 
kendi adıma fotoğrafımın kopyalanması ve (duyuru içinden) birileriyle paylaşılmasını etik dışı bulmuyorum. ben o fotoğrafı bu ortamda paylaşarak bunu göze aldığımı ifade etmiş oluyorum, bu anlamda sorunum yok.

ama üşenmeden her ifşanın ss'ini almak, bunu ısrarla duyurmak, bu fotoğrafları dosyalayıp, kategorize edip bir ortamda paylaşmakla zaman harcamak... bunları anlamsız ve gereksiz buluyorum.
  • filteria  (04.03.17 15:45:11) 
+1 filteria

İki tarafta haksız bence. Fotoğrafları saklamak garip, bile bile paylaşmakta garip.
  • komando kani var bende  (04.03.17 15:49:42) 
Abi ifşayı silmek değil zaten sıkıntı. Saplantılı arşivcilik nedir amk, milletin fotoğrafını arşivlemek nedir lan bu nasıl bir pornografi?


  • Bowie  (04.03.17 15:54:59) 
ben hem katılıyorum, hem katılmıyorum.
benim açımdan sorun yok, istenileni alsınlar. çünkü ben bunu zaten bu sitede dışarıya açık şekilde paylaşmışım, duyuru dışından da alma ihtimalleri vardı (cinsiyeti veya güzellik/yakışıklılık olayını es geçiyorum). bunu dışarıdan kimin yapacağı muammayken, nick'i ve kendi görüntüsü dahi açık birinin bunu yapacağını söylemesi bence daha yürek ferahlatıcı. yani atıyorum bir sorun çıktığında "sen paylaştın? çünkü arşivlediğini söylemiştin." diye soracağın biri var karşında en azından.
hatta ben de en başta istedim ama sonradan vazgeçtim. çünkü hem izinsiz olacağı için etik olmadığını, hem de "iyi de ne işime yarayacak yani? anlamı nedir?" diye düşündüm.
  • m e b  (04.03.17 15:55:12 ~ 15:56:46) 
Bana da inanılmaz garip geldi. Ben dün paylaşmadım ama eee aldın ne oldu yani arşivlemenin mantığı psikolojisi nedir. 20-30 kişinin fotoğraflarını arşivleyince nasıl bir şey kazanılabilir hayret bir şey


  • jazzabel  (04.03.17 16:04:49) 
Bana dünyanın en boş beleş davranışı gibi geliyor .


  • cabiday  (04.03.17 16:18:02) 
Biraz ilgi görüp şımaran bir şuursuz eylemi.
Paylaşılan fotoğraflar arasındaki en ilgi çekici kişi olduğu kanısında.
Görmeyen kalmamalı bu yüzden.
  • vonkhar  (04.03.17 16:22:25) 
devilred,

sen bir de özelden link isteyenleri görsen, en az 50 kişi.
  • market_arabasıyla_terör_estiren_trafik_canava  (04.03.17 16:27:26) 
Yeni bir davranış biçimi olmadığının farkındayım bunun, verilen tepkiler bana asıl enteresan gelen. Bir tane bile yaptığının yanlış olduğunu söyleyen çıkmamış, kullanıcı profili gerçekten çok değişmiş.


  • devilred  (04.03.17 16:44:09) 
Ben geceleri nete girmiyorum pek. O yüzden bütün ifşalari kaçırdım.


  • old possum  (04.03.17 17:00:05) 
Mobildeyim yanlışlıkla yazacaklarımi tamalayamadan cevapla butonuna bastım. Ne diyordum ha ifsalari kaçırdım evet. İnsan merak ediyor tabi. Yoksa herhangi birinize yürüme durumum yok inanın. Pek çoğunuzun annesi, ablası yaşındayım öyle birşey düşünürseniz çok kırılırım bak :(


  • old possum  (04.03.17 17:03:58) 
Normal adam fotoğrafını alıp suç işlemediği sürece ne yapmışsa sen zaten paylaşarak izin vermiş oluyorsun.


  • gozu acik sevisen yahudi  (04.03.17 17:48:06) 
aferin, böyle devam edin. edin ki duyuru cemaatini yakınlaştıracak etkinliklerin tümü bozulsun, insanlar korkup kaçsın. savunmalara bak... yok google önbellekte varmış da, yok zaten izin veriyormuşuz da... tamam ben fotoğrafımı koyarak onu zaten herkese açmış oluyorum da senin bunu ruh hastası gibi arşivlemenden rahatsızlık duymama engel mi bu?

ben daha önce çok defa ifşa yaptım. değil fotoğrafımı, adresime kadar bilen pek çok duyurucu var. kendi paylaştığım şeylerin geri dönüşü olmadığını bilen ve fotoğrafının saklanmasını sorun eden biri değilim şahsen ama bu tavrı ben bile çok çirkin buluyorum. insanlar o fotoğrafları birkaç saatlik eğlencenin parçası olarak koyuyorlar, siz bakıp otuzbir çekin diye değil. ayıp. bir şeyin yasal veya yapılabilir olması, rahatsız edici olmadığı anlamına gelmiyor. hadi bunları toplayıp paylaşıyorsunuz, bari çok iyi bir halt yapıyormuş gibi böbürlenerek anlatmayın.

duyurudaki kitle her geçen gün daha da leşleşiyor, sözlükten pek farkı kalmadı. hem troll-feyk gerizekalı dolu hem de artık millet kendi nick'iyle yazmıyor, ortam herkesin ciddi anlamda "saklandığı" saçmasapan bir yere döndü maalesef.
  • der meister  (04.03.17 18:02:59) 
arşivcilik önceden de vardı hala var sadece şimdi kendi ağzı ile arşivledim demiş, tee elinde ilk ifşaları saklayanları biliyorum.

Fotoyu koyan bu riski alıp koyuyor tabi ama bu kimseye arşivcilik hakkını vermiyor.
Ben gülüp geçiyorum devam ediyorum ama bazıları bu şeyler üzerinden prim yapıyor vs.

Kısaca şöyle düşünüyorum sokağın ortasına 200 tl bırakıp arkanı dönüyorsun. E hırsız suçlu tamam da oraya o parayı koyan da dikkat edecek sonra vay efendim param gitmiş demeyecek.
  • basond  (04.03.17 18:27:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.