[]

islik sesik kisiden kisiye degisir mi?

herkesin islik calarken cikardigi ses ayni mi?

düzgün soramadim da cok tarz soru aslinda

edit: soruya kaynak yapiyorum. baskasinin isligini birebir taklit etmek mümkün mü?

 
değil, herkesteki frekans biraz farklı.


  • harzem  (04.03.17 02:00:41) 
"frekansı farklı" demek olmamış. frekans ürettiğin perde ile alakalı. iki kişi piyanodan do sesi alıp ıslıkla aynı sesi tekrar ettiğinde ikisinin de frekansı aynı olur. yani halk ağzıyla, notası diyeyim. harzem bey tınısı farklı demek istemiş. tınıyı da farklı kılan ıslık öttüren ağzın yapısı; diş sayısı ve yapısı, ağız boşluğunun hacmi, dilin hacmi ve şekli gibi.

ben çalışarak başkasının ıslığını insan kulağıyla ayırt edilemeyecek şekilde taklit edilebileceğini düşünüyorum.

perde: pitch
tını: timbre
  • alperz  (04.03.17 07:04:22) 
herkesin gulusu, hapsurugu farkli ama islik bence degil.


  • baldur2  (04.03.17 07:08:33) 
Alperz +1

Çalışılarak %100 olmasa da taklit edilebilir bence de. Eğitimsiz bir kulak için de aynı frekansta farkli kişilerce çalınan bir ıslık aynı gelebilir.

Bir diğer ilginç şey; bir insanın çıplak sesi ile aynı kişinin sesinin bant kaydı arasında fark olur ya. Bunu ıslıkla denedigimizde fark yok gibi geliyor. Yani gerçek ıslığı ile bant kaydından dinlenen ıslık arasında fark yok gibi geliyor en azından bana.

Telefonların ıslık sesli mesaj bildirimi vardır bilirsiniz, aynı sesi siz çıkarın. Telefondan gelen ses ile aynı neredeyse :)
  • orient blue  (04.03.17 09:50:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.