[]

hisseli mülkün satışı

Annemler baya kalabalık bir aile. Üzerlerine üç beş bir şey var. Baya karışık olaylar var. Aralarından biri dava açıyor biz de e devletten öğreniyoruz. Duruşma iki sene önce martta yapılıyor ve durumunda hep "karara çıktı" yazıyor. Yani sonrası? Noldu bu iş ne durumda nasıl görürüz




 
Muhtemelen izale i şuyu davası görülmüş. Hukukcular aydınlatır.


  • old possum  (03.03.17 23:53:49) 
hukukçu değilim, az çok ben de bu işleri gördüğüm için bildiklerimi anlatıyorum.

karara çıktı deniyorsa, mahkeme görülmüş bir nihai karar verilmiş demektir ancak temyiz yolu da vardır.

izaleyi şuyu davalarında genellikle mal mahkeme sırasında eşit olarak pay edilir ya da hepsi birlikte açık arttırma yoluyla satışa çıkartılır. siz mahkemeye gitmemiş olduğunuz için büyük ihtimalle satışa çıkmış olması gerekir. ama satışa çıksaydı size veya avukatınıza mahkeme kararıyla birlikte satışın yapılacağı gün bildirilirdi.

siz bi adliyeye sorun bunu.
mahkeme satış kararı vermemişse, tarafları mahkemeye çağırıp dinlememişse ne yaptı acaba nasıl bir karar verdi diye ben de merak ettim.

izaleyi şuyu demek ortaklığın giderilmesi demek.
ya giderildi haberiniz yok. ya da giderilmemesi karara bağlandı.
her iki ihtimalde de detayını öğrenin.
ama iki sene geçmiş, temyiz olur mu bilmem. olmaz. belki kağıt geldi size ama sizin elinize geçmedi. ortaklardan biri üç kuruşa bütün tarlayı takkayı satın almış olabilir.
  • attirmayin makedonun kafasini  (04.03.17 00:11:11) 
bir de bu tür miraslarda paylı mülkiyet ve müşterek mülkiyet diye iki ayrı mülkiyet çeşidi var.

örneğin bir eve üç kişi sahipse o müşterek mülkiyettir yani mülkiyet vardır, üç kişinin müşterek mülkiyetidir.

arsa var ise paylı olur genelde ya da paylı hale getirilir. paylı mülkiyette paydaşların sahip oldukları payın nitelikleri bellidir. o payın sahibi kendi payını diğerlerine sormadan alıp satabilir, kiralayabilir.

ancak bir evin örneğin satılması veya kiralanması için maliklerin çoğunluğunun olur vermesi gerekir.

eğer sizin davanız arsa ile ilgili ise, satış kararı çıkmamıştır da mesela davacının talebi üzerine müşterek mülkiyetten paylı mülkiyete dönüştürülmüştür.

dönüştürülmüşse yani taksim edilmişse hak kaybı yaşanmamıştır sanıyorum.

(paylı mülkiyet değil de başka bir şey de olabilir adı şu an benim de kafam karıştı.)
  • attirmayin makedonun kafasini  (04.03.17 00:23:38) 
bi benzeri bizim başımıza gelmişti

babamın üvey kardeşleri, dededen kalan bir arsa için mahkemeye vermiş

mahkeme arsayı sattı, hisse miktarına göre parasını kardeşlere dağıttı
  • tavish11  (04.03.17 02:11:38) 
eğer satılmışsa gidip paranızı da almanız gerek ayrıca. adliyedeki banka şubelerinden yapılabiliyor tahsilat ancak birkaç gün bekletebiliyorlar.
siz öyle ya da böyle adliyeye gideceksiniz :)

  • attirmayin makedonun kafasini  (04.03.17 02:14:28) 
@attirmayin makedonun kafasini eşya hukukunu katletmişsin abi :)


  • rucka boji  (04.03.17 02:38:52) 
Muhtemelen davayı ya yanlış açtılar ya eksik açtılar ya da vazgeçtiler sonuç olarak mahkeme davayı reddetmistir. Mahkemenin ret kararı da bir nihai karardır. Kafadan reddedince size kağıt vs. gelmemiş olabilir. Vatandas.uyap'tan dosyaya giren evraklara vs. özetle dosyaya bakabilirsin. O zaman anlarsın. Dava dilekçesinde ne davası olduğu ne istemle açıldığı vs. yazar. İşin içinden çıkamazsan bana ekşiden yazabilirsin yardımcı olurum


  • rucka boji  (04.03.17 02:44:54 ~ 02:48:07) 
yahu karışık işler bunlar ben napayım :D
ne biliyosam yazdım işte

  • attirmayin makedonun kafasini  (04.03.17 02:52:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.