[]

yazın akçakoca,amasra civari tatile gitsem?

ankarada oturuyorum. ben eşim ve bebeğimiz var. nasıl olur nerelerde kalınır? kaça patlar? tavsiye verecek var mı? ortalama 7 günlük bir tatil...




 
akcakocanin denizi cok kotu. iki adimdan sonra boyu geciyor. duzce sakarya bolu yobaz ucgenine deginmiyorum bile. amasrayla ilgili bilgim yok.


  • pide  (03.03.17 21:39:24) 
araç varsa akçakoca'da konaklanıp 5-6 km batıdaki caferiye-karaburun plajları tercih edilebilir, pide'nin söylediği deniz sıkıntısı oralarda yok; mesela zuğa'nın plajı mis gibi. akçakoca sahil kasabası olduğu için yobazlar rahatsız etmez, çok ankaralı oluyor zaten yazları, topluluk karma hale geliyor.

hiç otelde kalmadığım için para kısmını bilemiycem.
  • baba jo  (03.03.17 21:59:00) 
Ben o civarlarda doğmuş biri olarak karadenizi asla önermiyorum hem pis hem dalgalı nezihte değil. Ege sahillerini öneririm. Sakin yerleri de oldukca fazla


  • anarsika  (04.03.17 01:09:42) 
amasra için söyleyeyim, kale bölgesindeki pansiyonlardan birinde kalınıp huzurlu vakit geçirilebilir 2-3 gün, bir hafta çok fazla. günlüğü 150 tl filan olur herhalde. öğretmen evi, bir kaç tane de otel var zaten. ben oralara gittiğimde bizimkilerde kalıyorum, fazla bilmiyorum fiyatları:) müze, kale içi gibi yerler görmeye değer, çekiciler çarşısı gezilir, gün batımında amasra salatası ve balık yenir. tavşan adasını ve amasra çevresini görebileceğiniz yat gezisine çıkılır, meraklıysanız bizans ve sonrası yapılar hakkında bilgi alınır (tüneller, şapel, fetih camii, kuş kayası vb). merkezinde pek yüzülmez ama çevrede güzel koylar var, bozköy gibi. yüzmeye doymak için kalan 2-3 gün de inkumu'na gidin siz, bu uzunlukta ve güzellikte kumsal karadenizde zor bulunur. endemik (emin değilim tam, ama nadir kesin) kum nergisi var, kurbağa kayası var, gözleme var, pansiyonlar var, hacettepe üni'nin bir tesisi var hatta.

karadenizi çok tuzlu olmaması sebebiyle seviyorum ben. bir de yüzerken dik kayalıkları, bakir ormanları izlemek çok keyifli. ancak dikkatli olun tabii, rip akıntısı hakkında okuyun biraz. ben hiç karşılaşmadım ama bolca uyarı görürsünüz kumsallarda. geçen sene 10-15 kez yüzmeye gittim, hiç bir koyda kirlilikle karşılaşmadığımı da not olarak belirteyim.

son olarak şu

i.hizliresim.com
  • kaichi  (04.03.17 03:36:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.