[]

iki ekranı aynı anda kullanmak

mac mini bilgisayar. tv ve ufak ekran kullanıyorum. ekran kablosunu birinden çıkar diğerine tak zor oluyor. tv bazen bilgisayarı görmüyor aç kapa yapmam gerekiyor. iki ekran da daimi takılı dursa, istediğimde birini istediğimde diğerini kullanabilsem ya da ikisini aynı anda kullanabilsem ne güzel olacak. bilgisayarda tek hdmı çıkışı (girişi mi deniyor bilmiyorum) var.

mümkn mü böyle bişi? mesela tv'ye bağlı olan hdmı kablo usb kablosu gibin bişeyle bilgisayara bağlanabiliyor mu?


 
Switch alman lazımmış galiba,
www.hepsiburada.com

  • atom karincanin torunu  (03.03.17 16:05:44) 
switch ikisi aynı anda için uygun. ben tam tersi oluyor mu, seçme olayı var mı diye kısaca baktım, bulamadım.


  • passion rules the game  (03.03.17 16:06:54) 
teşekkr ederim arkadaşlar.
@passion rules the game, seçme olayı kullanacağım ekranı açıp diğerini kapalı tutunca olur sanki.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (03.03.17 17:34:26) 
tabi o en açık çözüm :)
mac'te minidisplay port da vardır muhtemelen, oradan da çevirici ile hdmi çıkışı alabilirsiniz. ama çıkış kaynağı falan seçerken zahmetli olur.

  • passion rules the game  (03.03.17 17:41:14) 
evet, baktım, minidisplay port varmış. çevirici de olabilir belki evde, malzemelere bi bakmam lazım. evde olanlardan kullanmak istiyorum ama çok da anlamıyorum.
çeviricinin bi ucu hdmı bir ucu mini port için olacak demi, ilk zamanlar öyle bişi almıştık galiba.
çevirici bulursam nasıl yapacağımı buradan sorarım, yoksa çoklayıcı alırım, o kolay, onu kendim yaparım :)
çok teşekkürler tekrardan.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (03.03.17 18:20:54) 
rica ederim, yalnız mac'i açmadan hangi çıkışa verileceğini ben de tam bilmiyorum. mini dp->hdmi çok kullandım ama otomatik veriyordu hep çıkışı. teoride iki çıkış verir ama en kötü aynı çıkışı iki farklı cihaza alırsınız, seçme olayı olur mu bilemiyorum.
kolay gelsin, umarım evdekilerle hallolur :)

  • passion rules the game  (03.03.17 18:25:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.