[]

Sarhoş olamamak

Aşağıda benzer bir duyuru görünce kendimle alakalı bir durum hakkında soru sormak istedim. Nereden baksanız 10 senedir içki içerim. Ağzım yüzüm yamulup ne yaptığımı veya ne konuştuğumu hatırlamayacak kadar sarhoş olduğumu hiç bilmiyorum şimdiye kadar. Sadece tam "kafa güzel" diye tanımlanan kıvamda oluyorum hep. İçerken, içtikten sonra dimağım hep pasparlak kalıyor, söylediklerimin bilincinde oluyorum. Yanımdakiler 3-4 şişeden veya 3-4 dubleden sonra kendini kaybederken ben onlara mukayyet oluyorum falan. Bunun tıbbi bir açıklaması var mı acep? Kandaki herhangi bir değer yüksek veya düşük olabilir mi? Ve bu bir sorun mudur yoksa bünyem böyle olduğu için şanslı mıyım?




 
Bende de var o durum... Kontrollüsündür.

Bi de benim mideye vuruyor. Yani sarhoş olayım diye aşşşırı içtiğim geceler oldu. Daha da içeyim de bi kere şu hatırlamama durumunu yaşayayım dedim ama midem blokladı bi yerden sonra. Sarhoş olamadan içmeyi bırakmak zorunda kaldım.
  • lcha  (03.03.17 13:05:42) 
  • doxanikee  (03.03.17 13:09:33) 
Ben bu durumu genellikle çevremde sahip çıkmak durumunda kalacağım insanlar varken yaşıyordum. Belki de kendine böyle bir sorumluluk yükleyip kontrolü elden bırakamıyorsun.
Güvendiğin 1 arkadaşınla oturup şişenin dibine git bakalım bi de :)

  • Kenboi  (03.03.17 13:39:02) 
İçki ile aram yok, hiç aramam. Ama arkadaş ortamında rakı, şarap vs şişeleri gömmüşlüğüm çok. Lakin hiç sarhoş olmam. Bendeki etki aynı @Icha gibi mideme vurmasıdır. Kusar rahatlar ve uyurum. Lakin sarhoşluk nedir hiç tadamadım ben de. Otokontrolü yüksek bir insanım ondan diye tahmin ediyorum. Evde bile içsem güvenli ortamda ıhhh asla sarhoş olmam. O yüzden de "e madem bana bir şey yapmıyor ne diye hamallığını çekeyim?" derim ve içmeye gerek duymam.


  • medre  (03.03.17 13:41:17) 
Karaciğerin sağlamlığı ile ilgili bu durum. Bilimsel kısmını bilmiyorum ama karaciğerin sağlıklı ve güçlü ise sarhoş olmuyorsun.


  • Aman Sen de  (03.03.17 14:34:13) 
vücut yapısı, kas durumu ve kilo da etkendir.


  • ercumentcozer  (03.03.17 14:36:54) 
Benim yaptığım çıkarım şu yönde alkol içerken fazla hareket etmez, fazla konuşmaz ve seri bi şekilde içersen yamultur. Haricinde hareket etmek ve konuşmak bence alkolün etkisini daha az yaşatıyor. 1 Saat içinde 15, bünyene göre 20 shot tekila içersen bence istediğin kafaya ulaşabilirsin.


  • Nature Works  (03.03.17 14:48:58) 
aktif spor yapıyorsan, alkolu vucuda alma hızını iyi ayarlıyorsan kolay sarhoş olmazsın. demek istediğim şu 2 birayı hızlıca içip hafif sorhoşluk hissedince ara verir vucudun tepki vermesi için zaman bırakırsan ve sonra içmeye devam edersen alkol toleransın çok daha yüksek olacaktır. insanlar pek umursamıyor sarhoş olmayı keyfini çıkarıyor. bunların üstüne çoğu zaman sarhoşluk bahane oluyor, yapmak istediğini yapıyor veya biraz da olsa gündelik hayatını unutuyor.

3-4 şişe veya 3-4 duble zaten çok bir şey değil aslında. mesela almanlarla beraber bira içsen pek kolay ayakta kalamayabilirsin :)
  • orpheus  (03.03.17 16:55:51 ~ 16:56:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.