[]

Macbook satışları nasıl?

Başka bir ülkeden getirip burada 1000-1500 ucuza satmak istesek macbook nasıl bir tercih olur? Pahalı bir ürün sonuçta. Cep telefonu gibi değil. Alıcısı o kadar oara vereceksem yerkili mağazadan alayım kafam rahat etsin mi der? Yoksa oha 1500 tl uygun kaçırmayayım mı der?

İnternetten satılamayacak ladar pahalı öı sizce? 4-7 bin tllik cihazlar bunlar sonuçta.


 
bence orada asıl problem 4bin-7bin liralık bir mac'e ihtiyaç duyan kişinin senin getirdiğin modele okey olma olasılığının düşük olması. iphone'da bir tane iphone modeli var getirince elinde kalmıyor.
ama ben 5-6 bin liralık bir mac alacaksam muhtemelen bütün özelliklerini(ram, ekran kartı, işlemci, ekran boyutu vs) kafamda belirlemiş durumda aramaya çıkarım. tam karar kıldığım modeli bin lira düşüğe satıyorsan ve güven verdiysen de alırım direk. ama bunun için ya önce benden sipariş alıp gidip alman lazım ya da şans olması lazım biraz.

  • axhs  (03.03.17 04:08:51) 
tr'de klavye olayi var. turkce klavyeli isteyen birine en klavyeli urun satmak zor. ben sana guveniyor olsam tabii ki alirdim 1500tl ucuza cihaz. ayrica ben ozellikle en klavyeli istiyorum zaten, o acidan benim icin bulunmaz nimetsin. macbook'larda da model farki cok yok aslinda axhs'nin dedi gibi. 17" ve 11" pek fazla satmaz zaten genelde 13" gider. onun da 128gb olan degil de 256gb olan modeli yine populer. ram arttirimi faydali olabilir belki. 4gb daha fazla ram'li cihazi bile digeriyle ayni fiyata satsan alirdim ben. onceden siparis alma isi mantikli, hem istedigim modeli direkt soylerim hem de fiyatta onceden anlasmis oluruz, urunu baskasinin kapmasi gerginligi olmaz vs.


  • hjarteblod  (03.03.17 04:39:38) 
Mantıklı değil. Çünkü fark 1500 TL değil.

En basitinden 13'' yeni macook pro'ya bakalım:

TR fiyatı: 6.999 TL
ABD fiyatı: 1499 $ + %10 vergi = 1650 $ = 6.159 TL

Fark: 840 TL

Bir üst modeli TR: 8.500 TL ABD: 7.400 TL Fark: 1.100 TL
İki üst modeli TR: 9.500 TL ABD: 8.200 TL Fark: 1.300 TL

senin kar payın 500 TL olsa bile maksimum 800 lira ucuza satabiliyorsun.

9.500 TL vereceğim bilgisayarda 800 lira indirimi Türkiye'deki teknoloji marketlerden de bulabilirim zaten. O yüzden macbook almak hiç mantıklı değil.

1 yıl eksik garanti ve EN klavye olayını dahil bile etmedim.
  • himmet dayi  (03.03.17 12:45:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.