[]

Uzaktan kumandalı oda ampulü

Selam

Bütün amacım, gece uykuya geçmeden önce yataktan kalkmadan ışığı kapatabilmek. Çünkü uykumun gelmesi ancak yatağımda bir süre yatıp gevşedikten sonra oluyor. Dolayısıyla kalkıp ışığı kapatıp tekrar yatmak benim uykumu açıyor, uyurken uyanırsam da kaçar uykum zaten. Bunu engellemek için uzaktan kumandalı oda ışığı veya elektrik düğmesi veya ampul falan bişey arıyorum.

Fakat bi ara teyzem bize bişey getirmiş, kumandalı ama normal bildiğimiz ve kullanmakta olduğumuz ampul gibi ışık vermiyor. Çok çiğ ve zayıf bir ışığı var. Ben öyle istemiyorum. Şu anda kullanılan normal ışığın uzaktan kumanda edilebileninden istiyorum.

Yok mu bundan? Nereden bulurum? Fiyatları ne alemde bilen var mı? Ankara??

 
Önce ışığı kapatıp sonra yatın, o zaman buna hiç gerek duymazsınız.


  • tahin pekmez yoğurt  (03.03.17 02:13:18) 
@tahin pekmez yoğurt

Sorunun cevabı bu değil. Zira çözüm aramıyorum, uzaktan kumandalı ampul arıyorum. Belki yatarken kitap okumak istiyorum?
  • yaren  (03.03.17 02:15:09) 
ne gerek var ona bi tane komidin lambası iş görür.


  • rhollor  (03.03.17 02:22:59) 
@yaren

Basucu lambasi kullanirsaniz cozulur bu sorun da aslinda. )(kitap okuma durumu)

Onun disinda philipsin ledleri var uzaktan kumanda edilebilen. Yapi marketlerde vardir. Yoksa da karakoydeki elektrikcilerde vardir.

Ampul alirken de lumen ve kelvin degerine gore alirsaniz cig isik olmaz.
2700 K - sicak beyaz

Lumen icinse m2 basina yatak odasina 100 lumen diye dusunun. Yatak odasi 15m2 ise 1200-1500 lumene denk gelecek sayida ampulle aydinlatmak en iyisi.
  • kuehles blondes  (03.03.17 02:23:14) 
şöyle şeyler mevcut ama epey dandik malzeme kalitesi.
www.tekzen.com.tr

  • gkhncnzdgn  (03.03.17 02:23:20) 
Başucu lambası kullanamıyorum çünkü evde 3 kedi var ve sadece benim odama girebiliyorlar geceleri. Azıp kudurdukları oluyor, lambanın kırılmasını istemiyorum. Yoksa bunu ben de düşündüm ama olmaz. Güvenli değil.


  • yaren  (03.03.17 02:33:25) 
@sl78

He işte bunları hiç istemiyorum. En gıcık olduğum şey.
  • yaren  (03.03.17 02:34:51) 
Önceki evimde yatak başlığının yanında da lamba anahtarı vardı, müthiş bir konfor. Uzaktan kumandalı ampül varsa bile alması maliyet, patladığında değiştirmesi maliyet. Eliniz yatkınsa kablo ile yatağınızın yanına bir anahtar çekin, değilse bir elektrikçiye çektirin.

----tamam, söylemedim sayalım. :) ----
  • md11  (03.03.17 02:39:07 ~ 02:40:40) 
aslında senin tam işini görecek şey vavyen anahtar.
2 ayrı düğmeyle tek ışığı açıp kapatabileceksin.
biri odanın girişinde, diğeri yatak başında olacak.
elektrikçi sıva üstü tesisat çekip yapabilir.
  • supermatik  (03.03.17 02:39:57 ~ 02:40:41) 
Sorunun cevabı akıllı ampul/smart bulb kullanmak. Ben Xiaomi Yeelight RGB ampul kullanıyorum.

Ampulün mobil uygulaması var, uygulama üzerinden açıp/kapatabiliyorum ampülleri. Üç adet ampül aldım, ister tek tek, istersem grupça yönetebiliyorum. Saat ayarı yapıp uygulamadan, belirli saatte yanıp, belirli saatte sönmesini sağlayabiliyorum. Veya 30 dk sonra kapan gibi komut atayabiliyorum.

Hatta ampüller RGB olduğu için rengini istediğim gibi ayarlıyorum, 16 milyon renk oluyor :) Sarı ışık-beyaz ışık tonlarını, şiddetini vs. hepsi ayarlanabiliyor. En güzel özelliği de gündoğumu ve günbatımı modları. Günbatımına getirdiğimde ampuller 15 dk içinde parlak sarıdan kızıla doğru yavaşça azalan şiddette geçiyor ve sonra kapanıyor :)

Bütün bu kontrolleri yatakta elimde cep telefonundan yapıyorum. Bildirim çubuğunda uygulama barı da var, ampülleri hızlıca açıp kapatabilmek için. Ve ampülleri sadece evin içinde değil, başka şehirden bile kontrol ediyorum. Eve gelirken mesela mobilden ampülleri yakıyorum. Ampüller internet bağlantılı ve bulut üzerinden kontrol ediliyor.
  • neyehbe  (03.03.17 02:43:16 ~ 02:47:44) 
@neyehbe

Hayal mi kurdun, rüya gördün de onu mu anlattın, gerçekten böyle bişey var mı yoksa benle dalga mı geçiyorsun anlamadım ama çok iyiymiş.
  • yaren  (03.03.17 02:46:42) 
Philips'in renk değiştiren uzaktan kumandalı ampulleri var bizde de. Erkek arkadaşım heveslenip almıştı. Uzaktan kumandayla renklerinı filan da değiştiriyorsunuz. Ayarlayıp tondan tona geçmesini sağlıyorsunuz. Yılbaşı ağaçlarına takılan minik ledler gibi geçişler oluyor. Isterseniz normal ampul renginde de kullanabilirsiniz. Fakat bir tık daha loş ışık olduğu için ben yer aydınlatmasına taktım, tam oldu.


  • fraise  (03.03.17 02:52:42) 
@yaren: :) benim aldığım ürün linki şu: www.banggood.com

Akıllı ampül piyasasının en iyi ürünleri Philips Hue, ancak çok pahalılar. Hatta bunları Amazon Echo ile eşleştirip sesle de kontrol edebiliyorsun. Ben daha uygun fiyatlı ama neredeyse aynı işlevi gören Xiaomi aldım.

Türkiye'de ise N11, gittigidiyor'da daha ucuz kalitesiz ürünler var. Şunun gibi:

urun.n11.com
  • neyehbe  (03.03.17 02:59:49) 
bunlara gerek yok avizecilerde uzaktan kumandalı avizeler var ucuza onlardan al.


  • sta  (03.03.17 10:33:38) 
ben philips hue light kullaniyorum telefon uzerinden acip kapatabiliyorsun.
hatta isigin yuzdesini bile ayarlayabiliyorsun.
onun disinda eve geldigin an otomatik olarak yaniyor.
istedigin renk yapabiliyorsun.
evde yokken de acip kapatabiliyorsun (evde birilerinin oldugunu dusunulmesini istyosan mesela sen yokken, hirsiza falan karsi)
ben 450 lira gbi bi fiyata almistim 3 ampulu.
  • rentts  (03.03.17 10:51:00) 
@yaren, aradığın tam olarak bu:
urun.n11.com

  • oguz altun  (03.03.17 12:45:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.