[]

doğubank esnafının kredi kartı posu olmaması?

bugün doğubanktan bir telefon aksesuarı aldım. 30 tl.
kartımı uzattım. nakit olursa daha iyi olur dedi.
sonra ordaki arkadaşı yada patronuna sordu aşağıdan olur mu gibi bir şey dedi?
onayladı. bodrum kata indik orada bir yer var dükkan gibi birşey ama tam hatırlayamıyorum mekanı. birisi daha geldi çektirmek için kredi kartını.

-sorum- pos için götürdüğü yerde kredi kartı bilgilerini çalıyor olabilirler mi???

 
vergi vb. işlerden dolayı almıyordur pos, o nedenle komşusundan çektirmiş..

** O risk her yerde her zaman var..
  • lodos1907  (02.03.17 22:00:48) 
Abi faturasız ürün satıyorlar. Senin o aksesuarı 30 liraya alabilme sebebin o zaten. Kayıt dışı ekonomi erbabı yani adamlar. Bu tip yerler nakitle döner, kart sevmezler çünkü kart hem vade, hem açıktan olmayan gelir olduğu için vergi demek. Birkaç dükkanda vardır pos cihazı, onlara ricayla çektirirler. Yani sakat birşey yok.


  • Bowie  (02.03.17 22:01:07) 
pos işi masraflı. bir kere bankaya her ay pos ücreti ve her alışverişten %2'ye varan komisyon ödeniyor. yani devlete verdiğin verginin yanında bankaya da komiston ödüyorsun. her akşam gelir idaresi başkanlığı'na pos'tan geçen mali bilgiler gidiyor elektronik ortamda. bunlarında kdv'si, gelir vergisi vs. ödenmek durumunda.

doğubank gibi yerler, hatta tüm sirkeci, eminönü, tahtakale, mercan esnafı sevmez kart işini. yoksa o fiyatlara o ürünleri satamazlar, en az %25-30 zam yapmaları gerekir.
  • neyehbe  (02.03.17 22:11:16) 
o adamlar malı hırsızlıktan veya kaçakçılıktan tedarik ediyor zaten. distribütör değil bayi değil :)

yarın abi bunu aldım ama bozuk çıktı götürüp değiştirtmek iste bakalım. onun altında bi bodrum daha vardır orda çekerler muhtemelen slip'ini :))

meal-i cevap: her şeyi yapıyor ''olabilirler'' . garanti denen kelimeyi dışarda bırakıp girecen oralara
  • otonomo  (02.03.17 22:16:19 ~ 22:18:17) 
pos işi masraflı tmm. peki o posu olan kotayı aştığı için mi ona sıkıntı yok? yoksa ricaya bakacaklarını sanmam


  • oburosman  (02.03.17 22:18:09) 
Söylendiği gibi postan geçtiği gibi komisyonuydu vergisiydi falan 30 lirada 5 lira uçuyor. Bunun yanında her dükkan kendi posuna sahip olsa hedef tutturamadıkları için yüksek komisyon öderler, hepsi ayrı ayrı pos cihazı taksidi falan öder. Bunun yerine bir kaç dkkanın bir pos kullanması daha mantıklı olmuştur.


  • atom karincanin torunu  (02.03.17 23:02:02) 
yok lan ne kaydı ne masrafı. adamlar aksesuarcı görünümlü pos tefecisi. alt katta pos cihazından çekim yapıp karşılığında nakit para veriyorlar. yakalanmamak için posları bodrum kata atmışlar, üst katta görüntüde de aksesuar işi yapıyorlar.

muhtemelen seninle gelen karttan para çektirmeye gelmiştir.

sana bi sıkıntı olmaz, rahat ol.
  • babilbaligi  (03.03.17 10:06:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.