[]

araç ekspertiz

2016 model ikinci el bir araç alacağım peugeot bayisinden arabanın garantisi devam ediyor. Bu aracı alıp sanayi de ekspertize sokacağım dedim oradaki yetkili güldü bana garantisi devam eden aracı sanayi ye ekspertize mi sokacaksınız diye. Peki ne yapalım dedim adam dedi biz zaten peugeot yetkili bayisiyiz size kendimiz kaşeli olarak ekspertiz raporu veririz. Şimdi peugeot bayisinden 2.el aracı aldım diyelim bu şekilde aldıktan sonra kendim başka bir yerde ekspertiz e soksam dedikleri dışında başka bir şey çıksa adamlar bunu üstlenir mi sizce? Bende tam olarak bilmediğim için soruyuorum sizlere




 
büyük ikinci el yetkili servislerinde çıkmaz sanırım. misal biz arkastan 2. el alsaydik şayet baktığımız zamanlarda ekspere sokmayacaktık. zaten harici bişey olmadığının garantisini vererek o uçuk fiyatlara satıyorlar.


  • hayati cozemeyen adam  (02.03.17 22:00:46) 
sıfır alınan araç bile komple boyalı veya kaputu değişmiş çıkabiliyor. siz ekspertizini yaptırın içiniz rahat etsin.


  • harhar  (02.03.17 23:00:48) 
Verdikleri ekspertiz raporu bir iki günden sonra geçerliliğini kaybediyor. Dolayısıyla aracı alır almaz dışarıda bir yerde ekspertize götürün. Olası bir aksilik durumunda itiraz hakkınız saklı olur ve hukuki mücadeleniz kolay olur. Ama iki ay sonra ekspertiz yaptırıp boyalı parça bulursanız, siz boyatmışsınız deyip işin içinden çıkmaya çalışırlar, uğraşırsınız.

Yukarıda söylenildiği gibi sıfır araçlarda bile kötü tecrübeler yaşanabiliyor. Mümkünse aracı almadan, mümkün değilse aldıktan hemen sonra bir de siz baktırın.

Şimdiden hayırlı olsun.
  • md11  (02.03.17 23:55:29) 
Bayiiden aldığınız aracın faturasını da alın mutlaka. Muhtemel 15 gün içinde cayma hakkınız da oluyor. Sorun çıkarırsa iade şansımız var yani.


  • birdenbire  (03.03.17 02:09:15) 
Sanayide ekspertiz dediğimiz olay 150-200 TL filan oluyor. Bence değer. Yaptırın, içiniz rahat etsin. Size satan adam çok mu iyi biliyor aracın durumunu zannediyorsunuz?

Meselenin garantiyle alakası yok bence. Garanti kapsamında olmayan ancak başınızı ağrıtacak çok fazla konu var.
  • burfak  (03.03.17 10:50:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.