[]

gezen tavuk yumurtasi

piyasada bir suru gezen tavuk yumurtasi var. marketlerde filan dolu hep. siz aliyor musunuz? aliyorsaniz nereden, markasi filan nedir?




 
kor organik, city farm, orvital
macro ve migros da oluyor

  • try again fail again fail better  (02.03.17 20:05:32) 
açıkçası almıyoruz. önceden kendi tavuklarımız vardı. şimdi de yakındaki kırsallara gidip alıyoruz.


  • market_arabasıyla_terör_estiren_trafik_canava  (02.03.17 20:34:06) 
Birçok marka var ama arasında ideal olanı seçmek için kriter arıyorsan Ecocert sertifikası var mı yok mu ona bakabilirsin, ona bakınca marka sayısı baya düşüyor. Yani her serbest gezen tavuk kaliteli ürün verecek diye bir şey yok, serbest geziyordur ama gdo'lu yemle de besleniyordur, o zaman bir anlamı kalmıyor organik olmasının. Biz internetten Kor Yumurta'nın yumurtalarını alıyoruz. Orvital'i çok aradık ama bulamadık bulsak ondan alırdık.


  • angelus  (02.03.17 20:34:49) 
kimse kırılmasın darılmasın ama evinizin, çiftliğinizin arkasında kendi tavuklarınız yoksa hepsi aynı.


  • kurnaz  (02.03.17 21:09:06) 
pahali geliyor bana. bir de pahali olmasinin sebebi gezdigi yer mi? nerede ggeziyor ki bunlar valikonagi caddesinde mi?


  • exlibris  (02.03.17 21:33:56) 
bana tr'de bu işler hep yalanmış gibi geliyor.


  • niye ama  (02.03.17 21:36:13) 
flotty'nin yumurtalarını resmen "beğeniyorum".
yani çok lezzetli oluyor.
flotty yoksa green ranch alıyorum.
  • blatta hiberna  (02.03.17 21:36:43) 
Ben son zamanlarda bu yumurta mevzusunu epey araştırdım. Şimdi şöyle ki; @angelus'un da yazdığı gibi bu işlerde Ecocert sertifikası önemli. Çünkü free range yazan serbest gezildiğini iddia edilen tavukların sıkış tıkış alanlarda olduğunu ve normal endüstriyel tavuktan farkı olmadığını söylemeliyim. Dolasıyla paramız boşa gidiyor. Ancak Ecocert IMO sertifikasında ''organik'' etiketisi varsa serbest gezen ve dışarıda güneş gören, GDO'lu mama ile beslenmeyen tavuklar oluyor. En iyisi Orvital ancak pahalı hem de her yerde yok, Kor yumurta bu durumda ideal. Bu arada ''İyi Tarım'' etiketi organik demek değil.


  • neferkitty  (02.03.17 22:55:31 ~ 23:05:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.