[]

Avrupaya arabayla gitmek

Hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce mantıklı mı? 4-5 ülke gezilecek.Çıkış ülkemiz Türküye. En çok Almanyada kalınacak.1 aylık bi seyahat diyebiliriz. Herhangi bir prosedür var mı?Türkiyeden ehliyetim var sadece.




 
Enerji, para ve zaman varsa neden olmasın. İstanbul-Selanik-Atina ve tersini yapmıştım, altımda lüks araba vardı ama o bile yorucu. Bir de Yunanistan'da neredeyse her 50 km'de bir gişeden geçiyorsun, Selanik Atina arası otoyol 30 eur filan tutmuştu, yuh lan dedim.

Eski ehliyet varsa Türkiye Turing Fedeerasyonu'ndan uluslararası geçerli ehliyet almak gerekiyordu, 2015'te fiyatı 450 lira kadardı yanlış hatırlamıyorsam. Yeni ehliyetlerde durum nedir bilmiyorum.
  • kaportaci mahmut  (02.03.17 18:43:15) 
uluslararası ehliyet alacaksın.araca yeşil sigorta yaptıracaksın.uzun avrupa seyahati arabayla mantıklı değil bence.euro nun alıp başını gitmesi sonucu iyice pahalandı.selaniğe kadar gidin derim.
almanya git gel baya pahalıya gelecektir.

  • jamswety  (02.03.17 19:25:15) 
ben olsam uçakla bir avrupa ülkesine gider orada büyük bir firmadan araç kiralarım. geziyi noktalayacağım ülkedeki merkezine bırakır yine uçakla dönerim.


  • brakgn  (02.03.17 19:49:41) 
1 litre benzine 3,50 euro vermeye hazır olarak 4000km yol yapacaksan, yap tabi.


  • try again fail again fail better  (02.03.17 20:07:24) 
Yeni ehliyet varsa turingden uluslararasi ehliyet almaya gerek yok.

Arabaya zorunlu olarak yesil sigorta yaptirman lazim, opsiyonel olarak ustune ydisi kasko yaptirabilirsin.

Yollar guzel, gitmesi keyifli.

1 ayda cok yer gezilir, oyle asiri yol degil. Roadtrip guzel ayarlarsaniz hic yorulmadan gezersiniz.

Kmler buyumesin. Illa otobanda kalmak zorunda da degilsiniz zaten.
  • kuehles blondes  (02.03.17 20:34:28) 
@try again

Nerede benzin 3,5€?

Belki isvec-norvec-isvicre-danimarka filan.
  • kuehles blondes  (02.03.17 20:35:38) 
@try, @kuehles Avrupa'da hiçbir yerde 3,5 Euro değil, 2 Euro bile değil. İsviçre'de benzin Türkiye ile aynı para.


  • Lim5  (02.03.17 20:43:37) 
annemle babam 1974 yılında murat 124 ile bu dediğinizi yapmışlar, hala da anlatırlar şurda otelde kaldık, burda arabada yattık burda kampinge gittik diye.

aradan 40 yıl geçmiş, yasal prosedürünü falan arkadaşlar söylemiş ama kafa dengi yol arkadaşları ile keyifli olacağını düşünüyorum.
  • kibritsuyu  (03.03.17 11:30:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.