[]

Tatlı- aburcubur yemeden duramama

Merhaba arkadaşlar,
Biraz kilo problemim var. Diyetisyene gittim bir dönem. 1 ay kadar çok az tatlı abur cubur yiyerek ve spor yaparak 5 kilo verdim.
Herhangi bir hormon, şeker vs problemim yok.
Fakat şuan işten eve gelince(tüm gün bilgisayar başındayım), akşam yemeğinden sonra tatlı, abur cubur yemeden duramıyorum. Evde hiç bir şey yoksa bile yoğurdun içine reçel vs karıştırıp yiyorum. Bu arada akşamları spora gitmeye devam ediyorum onda bir problemim yok. Fakat her akşam yediklerime dikkat edemediğim için kilo veremiyorum. Bu kendini durduramamak gibi birşey.

Bu konuda ne tavsiye edersiniz? Ne diyorsunuz duruma? Psikolojik olarak falan destek mi almalıyım acaba bu konuda?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler

 
Tatlı zehir gibi bir şey aslında.. Kilo vermeyi bu kadar istiyorsan, yediklerine de dikkat edebiliyor olman gerek.. Psikolojik değil de, ilk plaanda diyetisyene bu durumu anlatıp ondan destek alabilirsin bence.. Olmazsa psikologa gidersin.


  • lcha  (02.03.17 17:46:58) 
öncelikle tatlı isteğini bastıracak ama daha doğal ve/veya az kalorili şeylere yönelmk mantıklı geliyor. protein barları beni kesiyordu mesela.. kuru kayısı, incir, fındık badem, ceviz de gayet güzel atıştırmalık olabiliyor.


  • jeanluc  (02.03.17 18:52:47) 
Aynı şey bende de vardı.. Bir süre senin gibi yaşadım üzerine bira da çok içiyordum..O kadar çok kilo aldım ki...

Ancak şu an bunun tam tersi resmen hayatımdan şekeri %80-90 oranında çıkardım.

Şimdi öncelikle gün boyunca ne yediğin önemli..Gluten içeren veya yapay veya hatta doğal şeker içeren glisemik indeksi yüksek şeyler yersen kan şekerinin ritme oynadığından dolayı otomatikman tekrar yemek istiyorsun. Şunu unutma eğer içinde şeker bulunan şeyleri yersen tekrar yemek isteyeceksin..Dolayısıyla gün boyu tamamen doyurucu yararlı kalorilerle dolu ve şeker olmayan glisemik indeksi düşük şeyler yemen gerekiyor. İlk 2 hafta evet zorlanacaksın ama sonra kan şekerinin akışı düzene girince o şeker krizleri ortadan kalkacak.

Proteinli şeyler yemeye bak yanına brokoli gibi glisemik indeksi düşük ama doyurucu yeşil sebzeler bolca ye. Gün içinde bol su iç ve atıştırmalık olarak kavrulmamış kuru yemiş ye. Genel taslak olarak söylüyorum. Canın şekerli bir şey istediğinde zaten kuru üzüm incir falan gayet yeterli gelecek merak etme. Örneğin akşam eve geldin yemeğin yanında beyaz ekmekte yedin diyelim..Zaten otomatik olarak kan şekerin peak yapıp sonra birden düşeceği için evet sonrasında tatlı çekecek canın..Diyelim pirinç pilavı yedin aynı durum..Ancak diyelim ki ızgara et yedin yanında bol yeşil yapraklı sebze yedin. Ekmek vs. yok zaten. Doyacaksın ve o tatlı krizi olmayacak. Vucudun hemen bir günde buna adapte olamayabilir ama inan çok kolay.

Hamur işi, fast food, yapay şekerler içeren abur cuburlar yediğin sürece bunları uyuşturucu bağımlısı gibi yemeye devam edeceksin. Şeker uyuşyurucu gibi bağımlılık yapan bir zehir. Bunu unutma. Zaten yukarıda yazdığımşekilde beslenince kalori açığı oluşacağı için kilo da verirsin.

Özellikle bilinenin aksine fazla kilo durumlarında kilo vermede beslenmenin etkisi spordan yüzde olarak daha fazladır. O yüzden hayatında yeme alışkanlıklarını ciddi anlamda düzene sokman gerekiyor :)
  • qazaqwsx  (02.03.17 19:29:04 ~ 19:43:48) 
Ben gün kurusunu bu dönemlerde daha çok tercih ediyodum 3-4 tane ilaveten de bir avuç ceviz/badem/fındık gibi kuruyemişler tüketmeye gayret ediyorum.

Özellikle şuson dönemlerd emevsim geçişleri midir nedir canım inanılmaz tatlı istiyor benim de ama başlayınca devamının geleceğini biliyorum, şeker eroin gibi,

Diyetisyeninize gitmeye devam ediyorsanjz bu konuda ona açık olun, söyleyin ne istediğinizi eminim bir orta yolu vardır.

Ama dediğim gibi kendizi işlenmiş şekerden belli bir dönem uzak tutarsanız en etkili sonucu alırsınız.
  • ruh i tibbiye  (02.03.17 19:32:00) 
hipoglisemi vardır bence şekerin tam tersi kan şekerinin düşmesi olayı.bence bir polikliniğe sabah aç karna git ve baksınlar.


  • jamswety  (02.03.17 19:33:49) 
merhaba. günde hiçbir şekilde şeker almıyorum. çok mutluyum bu sebepten:)

artık paketli gıdaları da unuttum... hatırlamıyorum bile.

bunda kendi hayat felsefem ve annemin diyeti de etkili oldu. istersen onun zayıflama diyetini yollayayım, şeker yerine neleri yediğini görürsün.

mailini yollarsan beleşe yollayabilirim! :)
  • market_arabasıyla_terör_estiren_trafik_canava  (02.03.17 19:36:58) 
Sekeri tamamen keseceksin. Tadini unutacaksin. Uyusturucu bagimliligi gibi. Bir muddet sonra canin istemiyor. Birkac haftayi buluyor ama. Tatli yedikce yiyesin gelir cunku, acikir durursun.
Bu arada kuru meyveye falan da a abanma, onlar da aciktirir seni, tatli yemis gibi olursun.
Tatli yemedigin zaman karnin durduk yere zirt pirt acikmaz. Sadece gercekten aciktigin zaman acikirsin. Dolayisi ile gun icinde aldigin kalori miktari da azalir.
Ben sekeri biraktigim zaman gunde 3 ogun yiyorum sadece. Cunku fazla acikmiyorum artik. Kendimi zorla tutup mutsuz da olmuyorum. Gerceken canim abur cubur istemiyor.
  • innerbliss  (02.03.17 22:49:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.