[]

şekersiz içecek

günde çok fazla öğün yiyorum. yediklerim genelde düşük yağlı ya da zeytin yağlı ve glisemik indeksi düşük karblar olduğu için yemekte biraz zorlanıyorum. Her öğünde 1 bardak icetea içsem bile %6 şeker var. 1 litre bitirsem 60 gram şeker almış olacağım. Böyle tavuk göğsü - makarna gibi ikililerin yanında güzel gidecek ama sağlıklı içecekler önerebilir misiniz?

Hazır almayıp kendim hazırlayacaksam tarifi kolaysa verin sadece lütfen.


 
ayran, kefir, soda?


  • vejeteryanvampir  (02.03.17 16:49:45) 
soda, şalgam


  • manuel mandalina  (02.03.17 16:51:19) 
belirtmeyi unutmuşum, laktoz intolerantım. süt ürünleri kullanamam. Bir de öneri verirken gün içinde çok tüketeceğimi de göz önünede bulundurursanız sevinirim. Günde 7 öğün yemek yiyorum şekersiz olmasına rağmen çok içildiğinde zararlı olabilecekleri de kullanmayacağım. Yeşil çaya ne diyorsunuz? şekersiz gider mi?


  • oddyseus  (02.03.17 16:51:22 ~ 16:52:25) 
Normal suyun içine zencefil nane limon elma atıp geceden buzdolabına koyun fresh bir içecek oluyor. İstersen aynısını çilek portakal çubuk tarçın gibi şeylerle de çeşitlendirebilirsin


  • gozu acik sevisen yahudi  (02.03.17 16:52:41) 
kefirde laktoz laktik asite donustugu icin tuketebilirsiniz, hem cok saglikli. yesil cay cok icersen tansiyon dusuklugu yapiyor bildigim kadariyla. cubuk tarcin tehlikeli/zararli diye cikti en son. ancak geceden suyunuza limon dograrsaniz (kabuklariyla) alkali su yapmis olursunuz, o da guzel olur.

edit: soda, kola gibi gazli icecekler mide kapakciklariniza zarar verdigi icin tuketmeyin/az tuketin.

bir de kombucha cayi diye bir sey var onu da deneyin. ama ugrasmak istemeyebilirsiniz bilemedim.
  • kassiopeia  (02.03.17 16:56:03 ~ 16:57:50) 
Meyveli sodaların şeker oranı nasıl?


  • oddyseus  (02.03.17 16:56:08) 
kefiri bir deneyin yine.

www.webmd.com
  • kaichi  (02.03.17 16:56:38) 
Evet kefiri araştırdım. Bana göre gibi duruyor. Şalgam ve kefiri deneyeceğim kesinlikle.


  • oddyseus  (02.03.17 17:00:35) 
Geçen yaz boyu, bir buçuk litrelik su şişesinin içine yarım limon sıkarak içmişim. Şekersiz limonata hissi veriyor, sağlığa da faydalıymış. Sıcaklarda güzel ferahlatıyordu, tavsiye ederim.


  • md11  (02.03.17 17:13:18) 
ya ek olarak, tüm öğünlerde aynı şeyi içme zorunluluğunuz mu var, onu anlamadım ben? yani bir öğün kefir için, bir öğün soda, diğer öğün şalgam, eğer canınız çok istiyorsa ve çok seviyorsanız bir öğün de için yine ice tea'nizi. zehri belirleyen dozdur, bu her şey için geçerlidir. farklılaştırarak her birinden dozunda tüketmiş olabilirsiniz. (ice tea-kola vs her gün içilmemeli yine de gerçi ama arada 1 bardak içmeniz o kadar sıkıntı yaratmaz)


  • vejeteryanvampir  (02.03.17 17:15:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.