[]

altının güvenilir bir araç olması meselesi

ya aşağıdaki soruyu görünce bu altın güzellemelerini hep duyduğum için sonunda açtım baktım altın 2013'ten bu yana 1750'den 1250'ye kadar düşmüş. hep böyle kaybettirmez, sürekli artar muhabbeti dönüyor da bu nedir o zaman? ya da bilmediğim bişey sadece 1750'den 1250'ye düşmesinden bişey çıkarılamıyor mu? ekte bloomberg'ten aldığım görsel var.

pek de anlamam yani bu işlerden. bilmediğim bişey varsa öğreniyim diye soruyorum.


 
(bkz: gram altın)


  • false pretension  (02.03.17 15:02:19) 
bana hiçbir şey ifade etmedi bu bakınız.


  • tepedeki psychedelic adam  (02.03.17 15:20:58) 
altının onsuna bakmışsınız. altının onsu şu an düşüşte fakat gram altın doların yükselişi ile doğru orantılı. türkiyede insanlar genelde gram altın bazında yatırım yapıyorlar.

altın onsunun yükselişi veya azalışının belli parametreleri var. merkez bankası, faizler, çin vs. piyasayı çok iyi analiz etmek gerekiyor.

verdiğim bknz'daki entryleri inceleseydiniz sorunuza bir nebze cevap bulabilirdiniz.
  • false pretension  (02.03.17 15:33:00 ~ 15:34:04) 
altın doların yükselişi ile doğru orantılı ise dolar da alınabilir o zaman. ama dolara o kadar güvenle yaklaşılmazken, ne olacağı belli olmaz vs. denirken altın hep güvenilir olarak bahsediliyor. bu neden peki o zaman? aslına bakarsan dolar da hep yükselişte uzun vadede.


  • tepedeki psychedelic adam  (02.03.17 15:40:37) 
altının önemli bir hammadde olmasından dolayı da güvenilir liman olduğu söylenir.

benim söyleceklerimi "konusma ben konusuyorum daha bitirmedim" söylemiş. +1
  • false pretension  (02.03.17 15:50:36 ~ 15:51:31) 
sürekli artmıyorsa ve de kaybettirmiyorsa bu durumda sabit demek olmuyor mu ben mi yanlış anlıyorum ya :)

bir de bu bankalarda açılan altın hesaplarında somut altın mı var ki? yani benim hesabımda şu kadar altın vardı onları almak istiyorum dediğimizde çıkarıp altını veriyolar mı bize?
  • tepedeki psychedelic adam  (02.03.17 15:53:59) 
kısa süreden bahsetmiyorum ki ama. işte verdiğim grafikte 1 ons altının değeri 2013'ten beri düzenli olarak düşüyor. şimdi gram altından bahsedildi. 1 ons da yaklaşık 28 gramken ve bu düşüyorken altının veya farkı varsa gram altının 4 sene önceye göre değer kazandığını söylemek yanlış değil mi? böyle düşünmemek mi lazım.


  • tepedeki psychedelic adam  (02.03.17 16:05:12) 
1 gram altın (1240/31,10)x3,691 işleminden 147 lira, 18 kuruş ediyor

tamam böyle bir hesaplama varsa anlaşıldı. başından beri öğrenmek istediğim aslında bunun gibi bişeydi :)
  • tepedeki psychedelic adam  (02.03.17 16:50:52) 
sürekli düşen bir şey var o da TL, bu nedenle bundan kaçıp başka bir yere paranı aktarınca sürekli artıyor gibi görünüyor.

TL'nin düşeceği gerçeği, dünyanın dönüşü gibi, değişmez gerçek onlarca yıldır.
  • christopher nolan  (02.03.17 17:34:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.