[]

Güvenlik bakmıyorken metrobüsten çocuğun kapıdan bedava geçmesi

Çok sinirlendim ya bu hırsızlık değil mi resmen. Ağzım açık kaldı. GÜvenliğin arkasını dönmesini bekledi, dönünce hemen geçti bebek arabası kapısından.

Ben aptal mıyım her gün basıyorum, örnek vatandaş oluyorum.

Bir sürü kişi gördü , bir şey diyemedi. Ben de diyemedim ama ben burda yazıyorm en azından. Bu bile bir şey. Facebookta da paylaştım.

Yaptığı şeyle bir eve girip eşya çalması arassında ne fark var, bence yok çünkü ikisi de pek sorgulamadığım, genelde toplumunkiyle paralel ahlakıma uymayan davranışlar ve bana göre hırsızlık.

Onun yaptığıyla binlerce kilometreden sırf kahvaltda mutlulukla içebilsinler diye gelen kahveeleri satan firmalardan çalmak ya da insanları asgari ücrete mahkum eden supermarket gibi zincir firmalardan çalmak arasında ne fark var? ben göremiyorum.

O çocuk mesela yarın öbür gün evime girip de çalar eşyalarımı. Çünkü o kapasite var. Ben bunu gördüm, 4 yıl sosyoloji masteri, 2 yıl mütercimlik masteri yaptım. Çünkü bu tür kişiler sömüren kurumlarla sömürülen insanlardan çalmayı ayırt edemecek kadar körler.


O çocuk para kazandırmalı devlete. O paralar ki devlete gelmeli , sonra yol elektrik su trt katliam ölüm toplumda nefret.....

 
belki parası yoktur. buraya bu kadar yazana kadar sebebini bi sorsaydınız keşke. hemen hırsız yapmışsınız.


  • tthet  (02.03.17 13:03:26) 
yanlış birşey yapmış evet ama insanların cebinde bazen yol parası bile olmayabiliyor. belki acil bi durumdu ve bi yere yetişmesi lazımdı?
bilmeden yargılamanız doğru mu?

  • interview with the vampire  (02.03.17 13:05:05) 
Seni böylesine cinnet geçirtecek noktaya getiren şey ne? Aslında bence buna odaklanman daha doğru.

Okurken benim de ilk aklıma parasız kalmış olabileceği geldi.

Bu kadar etiketlememek lazım insanları.
  • dessy  (02.03.17 13:12:43) 
Bursa'da aynı şey başıma gelse hiç sesimi cikarmam. parası yok diye düşünürüm, zaten belediye zam yapa yapa en pahalı uulaşımı kullandırıyor varsın birisi bu yoklukta bedava geçsin.


  • brnbrs  (02.03.17 13:15:53) 
şimdi sakin ol ve elindeki akbili kenara bırak :) ha sosyoloji masterına harcadığın 4 yıla yazık olmuş bence, o ayrı.


  • altinci nesil caylak  (02.03.17 13:21:51) 
O kadar sinirlenmişsin ki CV vereceksin nerdeyse.


  • clones  (02.03.17 13:24:16 ~ 13:25:16) 
Parası var bu arada. Politik olarak yapıyr. deevlete para kazandırmamak için.


  • Cursed Chico  (02.03.17 13:24:50) 
ÇOcuk dediğim 25 yaş cvarı biri bu arada. Adam demek istemedim :D


  • Cursed Chico  (02.03.17 13:30:26) 
O kadar master yapinca bionik goze sahip olmus ciko hem cebindeki parayi hem kartinda yuklu olani gormus.ulkede sinirlenebilecek pek cok sey varken konumuz bu olmamaliydi.en dogru sensin ,en cok sen okudun herseyi bilirsin.


  • duptıs  (02.03.17 13:31:55) 
toplu taşımanın ücretsiz olması gerektiğini düşünen ve her zaman akbilini basan bir insan olarak akbil basmayan insanların haklı olduklarını düşünüyorum, olması gereken o zaten. bence kimse toplu taşıma için para ödememeli. ben neden akbil basıyorum, çünkü akbil basıp toplumsal anarşi eylemlerine girmeden geçmek daha kolay.

parasızlıktan ya da çakallıktan değil de politik bir duruş olarak yapıyorsa daha iyimiş.
  • passive aggressive  (02.03.17 13:32:43 ~ 13:34:53) 
çocukluğum boyunca metroya para verdiğim nadirdir. bin çeşit yolla kaçak girer, güvenliğe mimlenirsem sinyal yapar büyüklerden bozuk para alır öyle girerdim.

toplu taşımaya kaçak binen çocuktan gelmeyen para devleti zorlamaz. kafa yoracak daha önemli şeyler yok mu? bu kadar katı olma.
  • filteria  (02.03.17 13:34:34 ~ 15:07:57) 
... 'o kapasite var.' ...'4 yıl sosyoloji masteri'
hangi üniversite? danışmanınız kimdi? ilgili kişi beyninizin böyle çalıştığını biliyor muydu?

  • ahoydear  (02.03.17 13:37:43) 
toplu taşımaya bedava binen öğrenciyle eve giren hırsızı aynı kefeye koyuyorsan emekli siniri gelmiş sana. sakin ol.

bu arada eğitim seviyeni araya sıkıştırman çok eğreti durmuş, konuyla bağlantısını çözemedim.
  • sir gawain  (02.03.17 13:41:27 ~ 13:43:15) 
"Yol parası yok belki :(" "Hemen etiketleme belki zor durumdaydı" ahsjsjdld

Dalga mı geçiyorsunuz? Yoksa akp'li misiniz? Hırsızlığı öveceğimiz bazı durumlar var da benim mi haberim yok? Mesela kitap çalınca bir insan yine aynı şakşakçılar geliyor "bırak da okusun helal olsun" diye. Kafalar zehir gibi. Hasbam devletten çalıyorum çünkü vergi veriyorum rererö demiş. O kadar cahil ki yaptığı hırsızlığın devletten çok yine kendisi gibi halktan insanlardan çıktığının farkında değil.

Hırsızlığa belirli sınırlar biçen veya bunu önemsizmiş gibi gösteren tiplerin ya potansiyel hırsız ya da düşük zekalı olduğunu düşünüyorum. Başka bir açıklaması olamaz.
  • ruhen hastayim ben  (02.03.17 14:01:50) 
senden örnek vatandaş olmaz kardeş kasma boşuna. geçerse geçsin ne yapacaksın sanki? 65 yaş üstü de bedava biniyor onlara da kanasana böyle ;)


  • cekilmis gayfe  (02.03.17 14:12:58) 
fakir değil, parası var ama politik olarak metrobüse para vermiyor?

kendisi ile etik algılarımız çok farklı. bu zihniyette bir toplumda ben de barınamazdım.
birinin 5 kuruşu bile bende kalsın istemem. kızmanı anlıyorum bana kalırsa da hoş bir durum değil.
  • cabiday  (02.03.17 14:13:34) 
bu gibi durumlarda serdar kepenek aklıma geliyor.
sanırım 4 tl'nin hırsızlığı trajedi, 4 milyon avronun hırsızlığı sadece basit bir istatistik.

bknz: serdar kepenek
bknz: efsane asfalt danışmanlığı
  • supermatik  (02.03.17 14:24:56 ~ 14:25:14) 
bireyi suç davranışına iten toplumsal nedenleri analiz edemeyip, şlak diye etiketi yapıştırıyorsan,


BOŞUNA OKUMUŞSUN.

sosyolojinin adını kullanmayın bu durumlarda abi. yapmayın ne olur.

olaya yorum yapamayacağım zira böyle bir zihniyete objektif olarak bir şeyler anlatmak beni şahsen aşıyor. Sizin adınıza üzgünüm.
  • market_arabasıyla_terör_estiren_trafik_canava  (02.03.17 14:44:08) 
soruyu sorarken çocuk deyip devamında 25 yaşında, parası olan bir adama çevirmişsin bahsettiğin kişiyi.

bu ikisini bir tutmuyorum ama soruyu doğru sormadığın için cevabımı silmeyeceğim.
  • filteria  (02.03.17 15:07:37) 
Biz de yapardik lisede ve asiri keyif alirdik. Tramvay'a verecegimiz parayla da gider yemek falan yerdik. Zaten bedava olmasi gereken bir sey icin(en azindan ogrencilere) bu kadar tatava yapmanin luzumu yok. Tatava yapma, akbil bas gec.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (02.03.17 15:14:00) 
binlerce kilometreden sırf kahvaltıda mutlulukla kahveleri içebilelim diye gelen firmalar mı? kimmiş o firmalar yahu? baya ben mutlulukla içebileyim diye kim kahve getiriyor çok merak ediyorum şuan.

kapitalizmin temel mantığıdır hırsızlık. yani aslen çocuk kapitalizme ayak uydurdu diye mi kızdınız anlamadım? bir de sosyoloji falan demişsiniz. ama gözünüzü olayı anlamaya kapatmışsınız. yani kapitalizmin temel mantığı borçlandırmak ve mevcut borç üzerinden para yaratmak. öyle üretmek falan değil yani. siz oraya o parayı basabiliyorsanız tam olarak oraya para basamayanlar sayesinde oluyor bu. bu sistemde oradan kaçak geçmek zorunda biri yani. cebinizdeki para aslen birinin borcu, zira para böyle oluşuyor.

öte yandan bu hırsızlık da nasıl bir tanıma oturtulmuş ben anlamadım. yani örneğin bankalar, holdingler bu hırsızlıkların çok daha vahşisini yapıyor. hem de sadece somut değerler çalarak değil, hayat, inanış, ideoloji gibi kavramları da çalıyorlar. fakat birilerinin yazdığı metinlerden dolayı buna hırsızlık denmemiş oluyor. temel mantık hatanız bence bu. önce bir hırsızlık tanımına ihtiyacınız var bence.

4 yıla yazık olduğunu düşünüyorum gerçekten ben de.
  • windowsguvenlikduvari  (02.03.17 15:21:00 ~ 15:22:05) 
Sanırım , Konya da idi. Genelde Suriyeliler , ücret ödemeden ( kaçak ) binmiyorlarmış , itiraz eden iki genç , bıçaklnmış . görevliler , baş edemediklerinden bahsetmişlerdi


  • dunyatuhaf  (02.03.17 17:37:22) 
öğrenci olunca ne oluyor amk? biz de öğrenci olduk ben hayatımda bir kez bile param azalmasın diye hırsızlık yapmadım. öğrenciyken en fazla para ödememek için otostop çektim.

hırsızlığın öğrencisi çocuğu olmaz. hırsızlık hırsızlıktır. bazı yabancı ülkelerde güvenlik bile yok. zihniyet farkına bak. burada adamlar hırsızlığı övüyor.
  • bohr atom modeli  (02.03.17 18:39:20) 
Hakkın olanı almak hırsızlık dğildir diyor terbiyesiz bir de. Afrikada gözünü açan çocuk sefalete açıp avrupadaki para içinde açıyorsa ben bu oyunu bozarımcı.


  • Cursed Chico  (02.03.17 23:55:54) 
birilerinin aylık elektrik kullanımına harcanan parayla halkın toplu taşıma masrafları karşılanabilecekken böyle bir şeyi hırsızlık olarak adlandırmak ilginç hakikaten.


  • gmzo  (03.03.17 00:20:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.