[]

Ekşi duyuru

Bu site üzerinden iş/Eleman aramak oluyor mu




 
eskiden oluyordu. bir iki sene önce yasal bir sebepten ötürü yasaklandı.

edit: İlgili kanun dolayısıyla, iş/işçi arama ilanları, staj ilanları ve freelance işler dahil olmak üzere, siliniyor. (Bkz: www.tbmm.gov.tr madde 23, H bendi)

madde tam olarak böyle.
  • burty  (02.03.17 09:56:02 ~ 09:57:47) 
Hemen o yasal sebebi de açıklayayım ama kanunun adını unuttum. Kanunlardan bir kanuna göre iş verme veya aratma yetkisi İşkur'un elinde imiş, bu nedenle sitelerde iş/eleman arama gibi özelliklerin kullanılabilmesi için ya bir ceza ödeniyor ya da önceden bir ücret ödeniyormuş. İşkur'un alanına giren yerlere dalındığında bu 'iş arama sitesi' olmayan bir site için dava ve ceza demek. Bu cezalar da fahiş fiyatlar olduğu için sitede iş/eleman aranmıyor.


  • aychovsky  (02.03.17 09:59:05) 
böyle böyle bir iş var nereden eleman bulurum yazacaksın ;)
ya da mesaj at ekşi sözlüğe yazam

  • cekilmis gayfe  (02.03.17 10:02:18) 
ama ekşi sözlük üzerinden insanlar iş/eleman arayabiliyor.


  • nickini degistiren yazar  (02.03.17 10:42:05) 
Nasil bir eleman aradigini soylersen yasak mi degil mi soyleyebilirim hocam :)


  • c1b2k3  (02.03.17 11:09:39) 
  • sarlatan  (02.03.17 11:32:18) 
Olay şu ki, Ekşi'nin geliri bu ceza, ödeme, vb.yi kaldırıyor. Duyuru'nun o kadar geliri yok bildiğimiz kadarı ile.


  • aychovsky  (02.03.17 11:53:33 ~ 11:53:42) 
ekşi sözlük iş ağı başlığı iş ve işçi bulmak için açılmış bir başlık değildi. daha basit bir şekilde anlatayım. elimde dikilmesi gereken bir gömlek var. bu başlığa diyorum ki, aranızda bu gömleği dikebilecek terzi varsa yabancıya gitmesin.

bu amaçla açılmış bir başlık iken işletme mezunuyum, iş arıyorum şeklini aldı. neden cezai işlem uygulanmıyor ya da uygulanıyorsa neden yönetim engellemiyor bir fikrim yok. bence ceza falan gelmemiştir sözlüğe. gelse kanzuk diyorsunuz bir dakika sağ bırakmaz bu başlığı.
  • burty  (02.03.17 12:31:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.