[]

domates salçası yapımı

Fabrikalarda yapılan domates salçası ile evde yapılan domates salçasının herhangi bir farkı var mıdır? Sonuçta her ikisininde kullanım ömrü 1 sene oluyor. Fabrikada üretim yaparken daha farklı metodlar mı uygulanıyor? Başka bir soruma gelince domates salçası nasıl yapılır?




 
evde yapılan domates salçası, domatesin gün ışığında kurutulmasıyla yapılıyor, tuzdan başka bir kimyasal veya katkı maddesi içermiyor. fabrikalarda yapılanları ise yapay ışıkla kurutuyorlar, bunlarda güneşten gelen vitamin desteği yok. dayanıksız olduğu için raf ömrü uzasın diye içine kimyasal koyuyorlar.


  • conrad moricand  (02.03.17 02:21:21) 
ilk önce domatesler yıkanıp 3-4 parçaya bölünüp ağzı kapaklı büyük kaplara konuyor. o kaplarda güneşin altında birkaç gün bekleyip ekşiyor. sonra bakır süzgeçlere ekşimiş ve cıvımış domates püresini azar azar koyarak sıkıyorsunuz altta kalan suyu kaynatıyorsunuz. kaynaşmaya başlayacağı zaman istediğiniz miktarda tuzu atıyorsunuz.

fabrikada nasıl yapıldığını bilmiyorum.
  • tahin pekmez yoğurt  (02.03.17 02:26:04) 
Biz domates salçasını kaynatmadan direkt güneş ışığında bekleterek yapıyoruz.
Önce domatesleri yıkayıp dörde bölüyoruz. Biraz tuz koyup domatesin fazla suyunu vermesi ve kabuklarından ayrışması için bekletiyoruz. Yarım gün yetiyor bu işlem için. Bir gün de bekletilebilir domates çok suluysa. Kova gibi suyun altta birikeceği derince kaplar kullanılabilir, temiz çuvallara koyup suyun akması sağlanabilir. Yapılan miktara, eldeki malzemeye göre bakarsın artık.
Sonraki aşama en zahmetli olan bölüm. Domatesler süzgeçten geçirilir. İri delikli süzgeç kullanırsan salça çekirdekli olur ince delikli kullanırsan süz süz bitmez. Ben çoğunlukla geniş delikli süzgeçten geçiriyorum çünkü çekirdek de faydalı çekirdeği atmak istemiyorum. Sonra istersem bir miktarını daha ince delikli süzgeçten geçirip yarısı çekirdekli yarısı çekirdeksiz yapabiliyorum.
Bundan sonraki aşama domates püresini güneşte kurutmak. Püreyi tuzlayıp geniş tepsilere döküp güneşe koyuyorsun. Her gün karıştırıyorsun.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (02.03.17 08:09:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.