[]

ukraynada yaşam

Yazın arkadaşla Lviv'de kalmayı düşünüyoruz 1-2 ay.

Ev tutacağız ve yemekleri genelde kendimiz pişiriceğiz. Daha çok merak ettiğimiz şey, eğlence-cafe-club vs aşağı yukarı masraflarımız ne kadar olur?


 
kardeşim orada. bedavaya yakın diye bahsediyor. akşam takılmaya çıktığınızda türk lirasıyla 20-30 tl'yi geçmiyor hiçbir şekilde diye anlattı.


  • brakgn  (02.03.17 03:33:16) 
geçen yaz temmuz-ağustos arası oradaydım. hrivna şu an ne kadar oldu bilmiyorum ama ben orada bulunduğumda 10 hrivna 1 lira falan ediyordu.

market/alışveriş

-dışarıda yemek, istanbul'a göre çok daha ucuz. ki yemekleri kendiniz pişirirseniz bu masraf çok daha azalır.
-içkiler ucuz, yerel votkalar çok çok ucuz. tehlikeli derecede.
-roshen çikolatalar güzel, ama sevmeyenler de var. yiyecek-içecek ucuz, pazardan alışveriş de yapabilirsiniz.
-giyim türkiye'yle neredeyse aynı. inditex grubu falan pek fiyat farklılığı göremedim.
-elektronik ürünler bir tık ucuz ya da pahalı.
-ikinci el dükkanları harika, 130 hrivna'ya (13 tl) süet ceket, 15-20 hrivna'ya (1,5-2 tl) harika tişörtler almıştım.
-sigara epey ucuz. tam hatırlamamakla beraber 25-35 hrivna olarak görmüştüm. sigara kullanmıyorum, o yüzden pek emin değilim.

kafe/restoran;

-rynok meydanı'nda 45-50 hrivna'ya hamburger menü yiyebilirsiniz.
-aynı meydanda atlas diye bir yer var, ben kocaman bir biftek ve yanında sangria'ya 170 hrivna civarı ödemiştim yanlış hatırlamıyorsam. istanbul'da ortalama üstü bi yerde aynı şeyleri sipariş etseydim üç dört katını öderdim diye düşünüyorum.
-celentano'da pizza 65 hrivna'ydı diye hatırlıyorum. tabi fiyatlar seçime göre değişebilir ama burayla kıyaslarsak yine neredeyse bir daha ucuz.
-thai restoranına gitmiştik arkadaşlarla adı tikithai, oranın fiyatlarını pek hatırlamıyorum ama istanbul'da bi mekandan çok daha az para ödeyeceğinizi söyleyebilirim.
-mafia diye bi yer var, yine rynok'ta. içkiler çok güzel. sushi'si güzel. fiyatlar değişiyor ama öyle bi mekana göre yine de uygun diyebilirim.

eğlence falan;

-pravda beer theatre güzeldir, oraya gidilebilir.
-metro club, giriş 60 hrivna (6 tl. türkler yine her yerde, şaşırmayın.
-pub'larda falan kadeh şaraplar 19 hrivna'ydı. yine seçeceğiniz şaraba göre de değişebilir ben örnek olarak söylüyorum.
  • normalbiadam  (02.03.17 04:07:55) 
bedava olayları bitti artık, türkler ukraynanın ırzına geçti


  • purple rain  (02.03.17 06:17:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.