[]

skolyoz

omurgamda bir boyun bir bel kısmında iki yerde eğrilik var. boyun kısmı sürekli ağrıyor. onunla yaşamaya alışmaya çalışıyorum.
şimdi bel kısmı da ağrıyor. bir ara platese başlamıştım ısınmadan yapıyordum iki buçuk aydır da aynı acı aynı yerde geçmiyor.

var mı aynı problemleri yaşayan?
bu acı hep orda mı kalacak şimdi sırtımda yeni bir acı daha mı taşıyacağım :S

 
bu kadar ağrı yapıyorsa ilerlemiş olabilir, bir doktora git. fizik tedavi olmanı söyleyebilir, yüzme de skolyoza asıl iyi gelen spor.


  • fragile lady  (02.03.17 00:26:12) 
doktora gitsene canısı?


  • cekilmis gayfe  (02.03.17 00:27:24) 
yarın gideceğim ama ağrı başka yerde bu sefer :/


  • yün prenses  (02.03.17 00:32:10) 
Skolyozun varsa doktorunun onayını almadan spor yapmamalı, sadece doktor tavsiyelerine itibar etmelisin.


  • oguz altun  (02.03.17 00:36:40) 
belin farklı şeyden ağrıyodur. incitmişindir, kas sıkışmıştır vs.


  • cekilmis gayfe  (02.03.17 00:36:45) 
Ben 3 sene önce bel ağrısı için gittiğimde "hafif" skolyoz var denmişti. Sadece her sene gel takip edelim dedi bir de sırt/karın kaslarını geliştirmenin iyi olacağını söyledi. O zamandan beridir ayda yılda bir çok oturursam hafif ağrı oluyor, pek bir şey yok. Seninki sanırım daha ileri. Neyse yazayım dedim, geçmiş olsun.


  • doxanikee  (02.03.17 00:52:34) 
Gecmis olsun. Bende ilk 27 yasinda sirtta tutulmalarla basladi, doktor hafif egrilik var ama yasindan dolayi vucudun oturmus daha ilerlemez deyip egzersiz tavsiye etmisti. Duzenli egzersizle tamamen gecirmistim o zamanlar. Bu sene de bel fitik baslangici cikinca bel sirt ve boyun agrilari cogaldi. Bel agrisi belde olusan omurga duzlesmesinden kaynaklaniyor olabilir bendeki gibi. Sol alt bel bolgesinde bahsettigin gibi gecmeyen bir sanci oluyor. Yuzme + bisiklet ile yasayip agrilardan kurtulmayi planliyorum. Egzersiz spor yapmadan agrilar maalesef gecmiyor. Duzenli ve disiplinli spor sart. Bi doktora gidip mr cektirmekte fayda var.


  • japon askeri  (02.03.17 01:10:21) 
sırtüstü yüzmek ve barfiks in iyi geldiğini zaten biliyorsundur. Bende ki skolyoz senin dediğin yerlerin ortasında kalıyor. çok ayakda durursam agrı yapıyor. Öğrendiğimden beri spor yapıyorum ve gercekden iyi geliyor. Onuda danısmadan yapmamak gerek baya internetten arastırma yapmak konuyla ilgili antrenorlere danısmak gerek ters bir sey yapabilirsin.


  • bnmzz  (02.03.17 10:10:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.