[]

Muhtemel Dolandırıcılık ve Cayma Hakkı(hukukçu ve avukat arkadaşlar yardım)

selamlar,

dün bir yakınımın başına gelmiş, bugün benden yardım istedi. olayı özetleyeyim.

iki eleman gelmiş, 2 saat konuşarak ikna etmişler, internetten videolarlarla ingilizce öğretiyoruz diye. aylık 60 liradan 15 ay 900 lira. fast akademi diye bir şey. sözleşme imzalamış ama daha sonra biraz araştırınca muhtemelen dolandırıcı olduklarını düşünmüş, muhtemelen dolandırıcılar zaten. çok örneği var böyle.

her neyse, sözleşmede 14 gün içinde cayma hakkı olduğu yazıyor. ama altında da dijital ürün alıp kullanmak, ürün ambalajını açmak cayma hakkını iptal eder tarzında bir şey söylüyor. arayıp iptal etmek istediğini söylediğinde de cayma hakkınız yok, dijital ürün aldınız demişler. dijital ürün dediği bir zarfın içinde kart vermişler. kartın üstünde kazı-kazan gibi kazıma yeri var, en önemli yer burası. zarfın içinden çıkan kart kazınmış halde çıkmış ve orada bir şifre yazıyormuş. yani ürün ambalajı açılmış, kullanılmış oluyor böylelikle. dolayısıyla da cayma hakkını elinden alıyorlar.

bu işten anlayan arkadaşlara soruyorum, ne yapmak gerekir, nasıl bir yol izlenmeli? tüketici hakları derneğine gitmiş sanırım, ordan bir dilekçe yazdırmışlar galiba. firmaya da iptal etmek istediğini mail yoluyla iletmiş geri dönüş alamamış. cayma hakkını nasıl kullanabiliriz? avukat tutmaya kalkarsak masraflı mı olur, avukata ihtiyaç var mıdır? kısaca ne yapmak gerekir. şimdiden teşekkürler.

 
Olay kapıda satış sözleşmesi, notere gidip durumu anlatsın noter firmaya tebligat yapıyor yasal sürede sözleşmeden vazgeçtim diye. Şayet firma dönüş yapmazsa tüketici hakem heyetine noterden alınan tebliğ belgesi ve sözleşme ile başvur. Sözleşmede iade edilmez, dijital ürün vs onlar haksız şartlar girerki onlar hükümsüz maddelerdir. Tüketici hakem heyeti o maddeleri dikkate bile almaz. Notere gidin gerisi kolay


  • Fritz-X  (02.03.17 10:45:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.