[]

Kira Kanunu/ Evin Satılması/ Kiracı/Hukukçular

Arkadaşlar kirada olduğum ev satılıyormuş cuma günü. Ve benden hemen evi boşaltmamı istediler. Ben de nerden ev bulayım dedim, ayrıca sözleşmem var dedim. Yalnız sözleşmemde kiracıya haber verilir gibi bi ifade yok. Ama şu var: bu sözleşmede yazılı bulunmayan hükümlere ihtiyaç duyulduğunda kira kanunu, medeni kanun, borçlar ve kat mülkiyeti kanunu vs geçerli olur diyor. Devam edeyim, sözleşme çar diyince ev satılınca onun bi hükmü yok dedi adam ve 10 gün verebiliriz falan dedi. Şimdi size sorum şu, ben bu ayın 15 ine kadar çıkmasam kim ne diyebilir? Hakkım nedir?




 
valla ben sizin yerinizde olsam elimden gelen her şeyi yapardım.

öncelikle avukat bulun. alan kişinin o şehirde evi yoksa farklı oluyordu kalabiliyordunuz.

avukat bulun hakkınızı arayın o ne yahu.
  • kurnaz  (01.03.17 21:53:33 ~ 21:53:59) 
Merhabalar. Kira sözleşmenizin tapuya şerh edilmediğini var sayıyorum. Yeni satın alan kişi size satın aldıktan sonra evi boşaltmanız için ihtar yollayacak 1 ay içinde. O ihtardan sonra da evi boşaltmak için 6 ayınız oluyor. Yasal olarak haklarınız bunlardır.


  • rucka boji  (01.03.17 22:15:48) 
Tabi siz yasal haklarınızı öğrendiğinizi çaktırmayın. Bunlardan hiç bashetmeyin. Ev bakıyorum bulunca çıkacağım deyin. Geçiştirin. Eğer onlar avukata danışmayı akıl etmez ve 1 ay içinde ihtar yollamazlarsa o zaman var olan kira sözleşmesini kabul ettileri var sayılır ve sizi hiç çıkaramazlar. Bu sebepler siz ihtar vs. karıştırmayın çaktırmadan geciştirin.

Ayrica, kira sözleşmesinde kira kontratınız şerh edilebileceği ile ilgili bir madde varsa gidip tapuya şerh ettirin. Bu durumda direk satın alırken sözleşmeyi bilerek almış olurlar ve yine sizi çıkaramazlar.

Kira sözleşmemiz tapuda şerhli diyorsanız ballı kaymak zaten
  • rucka boji  (01.03.17 22:28:46) 
Başka sorun varsa ekşiden yazabilirsin


  • rucka boji  (01.03.17 22:31:47) 
sizi oradan çıkarabilmeleri yine sizin isteğinizle olur; yasalar ne olursa olsun yaptırım mahkeme kararı ile olur o da 3-4 sene sürer en az, bunu ev sahibi de bilir, onun için bu yola girmez, 10 gün vermeleri kendi çaplarında olur ancak.


  • gezegen olan pluton  (01.03.17 22:39:28 ~ 22:39:42) 
pluton'un da dediği gibi yasal haklarını kullanmaları da mahkeme kararı ile olur ve yıllar sürer. bu yüzden taşınma parası alıcaksınız. mevcut kiranızın 5 katı civarında bi taşınma parası talep edin, işler böyle yürüyor. zamanında emlakçılık yaptım istanbul-ataşehir'de ve her zaman böyle oldu.

şimdi burada "öyle saçmalık mı olur milleti sömürüyorsunuz" filan diye saçmalayanlar kesin olacaktır ama açık ve net söylüyorum sen mağdur olacağına sömürmekse sömürmek siktir edip kendi yoluna bakman gerekiyor.
  • pheno  (01.03.17 22:53:47) 
Sizi çok seviyorum ya, işte bu yüzden ekşi.


  • evc  (01.03.17 22:59:06) 
Söylendiği gibi tahliye davası öyle 3-4 sene sürmez. Buradakilerin aklı ile hareket etme. Adam guzelce ihtarını çeker sana. 6 ay içinde çıkmazsan da noter ile gelir bunu tespit eder. Bu tespit ile ihtarı dosyaya ekler tahliye davası açar 1 sene içinde seni çıkarırlar, sana da mahkeme masrafları ve karşı tarafın avukatının vekalet ucretini ödemek düşer. Dava süresince evi yeni alanlar senin yüzünden baska bi yerde ev kiralamak zorunda kaldıysa ve senin ödediğin kiradan yüksek bir kira ie tuttularsa aradaki fark + taşınma giderleri de onlarin maddi zararıdır onu da tazmin ederler. Sen sana söylediğim haklarını bil dibine kadar kullan ama onları da esnetmeye kalkma derim. Eminim sen de hukuk dışı bir şey yapmak istemezsin.


  • rucka boji  (01.03.17 23:10:38) 
Pheno'nun söylediği yöntem de bir çeşit cayma parası gibi. Uygulamada olduğunu duydum. Taşınmak icin 6 ay hakkın var ya. İşte diyorsun ki bana şu miktarda para verin ben de 6 ay beklemeden cikayim. Mantik bu


  • rucka boji  (01.03.17 23:13:28) 
Yok zaten hukuk dışı bir şey yapmak istemem. Ama bana bayan diye iş bilmez, tek kalıyor diye uydururuz bişeler gibi kafasıyla gelmesinler. Ucuz cümlelerle korkutmaya kalkmasınlar. İnsan olsun anlasın yani halimi. Öyle Yok 10 gün veririz gibi aptal aptal konuşuyorlar. Hayır ben de öğretmenim yani, onun gibi iki basit cümle kurayım karşımdaki ürksün bilmem ne işime gelmez benim. Kimseyi zora sokma gibi derdim de YÖK ama onlar da işi yokuşa sürmesinler. Yoksa ben de sürerim en basitinden. Ev bulup çıkmak öyle ha deyince de olmaz. Bunları bilsinler en azından yeter. Ne kadar empatisiz, ne kadar çakal, ne kadar vicdansız olduk..

Cevap veren içime su serpen herkese de çok teşekkr ederim.
  • evc  (01.03.17 23:23:07) 
eger ev icradan satisa cikmissa ev sahibiniz hakli olabilir yalniz, onu sormanizi tavsiye ederim.


  • kassiopeia  (01.03.17 23:54:23) 
Bir de evi satın alan kişinin aynı il sınırları içinde kendi üzerine kayıtlı evi varsa seni çıkarması epey zor. Yoksa ve bu evde ben oturacağım diyorsa o zaman 6 ay süre içinde çıkmanı haklı olarak talep edebilir. Kendim oturacağım diyip kiraya verirse yine başı yanar, tazminat davası hakkı doğar sana.


  • cakabo  (02.03.17 11:56:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.