[]

İzmirden İstanbula taşınacak aile

Bi tanıdığım var 45 yaşında kadın. Bi 16 bir de 9 yaşında iki çocugu var. Büyük olan çocuk erkek.İstanbula taşınmak istiyor. Eşinden ayrı. İzmirdeki evini kiraya vericek.

Merkezden çok uzakta oturmak istemiyor ama delikanlı bir oglu oldugu için muhitin de biraz nezih olmasını bekliyor. Nezihlikten kastım lüks değil güvenlik daha çok. Anadolu-Avrupa farketmez. Bana kalsa Etilere gelin diyorum ama bütçeleri 1000-1200 tl civarı. Bu paralara Etiler zor gibi. Bu insanlar nerede otursun sizce?


 
etiler biraz dalga geçer gibi olmamış mı? bence anadoluya baksın, nezihlik daha ucuza anadolu tarafında var. ama çocuklar aynı odada kalmayacaksa 3 oda eve ihtiyaçları olacak demektir ki 1200 bütçeyle biraz zor yine de. merkezden uzaklaşmak durumunda kalabilirler ama istanbulda merkezlerde pek bi olay yok zaten. izmir gibi düşünmesin.

edit: @denizgonen +1 izmirden istanbula taşınmak için biraz çıldırmış olmak lazım çok iyi bi iş teklifi falan yoksa.
  • freya  (01.03.17 12:53:59 ~ 12:54:33) 
@freya
Niye dalga geçeyim? Biraz ben de yardımcı olcaktım Etiler için ama olmuyor yine de.
İş teklifi yok ama burda freelance çalışacak aynı zamanda emekli. İzmirde bi nane yok arkadaslar ksura bakmayın. Kültürel etkinlikler, gezilecek yerler, doğa, yeşillik hep burda.
  • basubadelmevt  (01.03.17 12:57:53) 
Haklisiniz @basubadelmevt kardes, cunku istanbulda hepimiz asgari 10.000 lira maas aldigimiz icin, ve gunde 3 saat falan calistigimiz icin o karmasada ve pahalilikta korkmadan trafige girip butun kulturel etkinliklere, gezilecek yerlere katilabiliyoruz. Hele ki doga, kesinlikle haklisiniz istanbul tam bir orman cenneti, cennet bahcesi adeta.

Bir de ciddiye alip yanit verdik, 1000 lira ev butcesi var, ama istanbula 2 cocukla sosyallesmeye geliyor, dalga mi geciyorsunuz siz? Dag basinda comarlarin oturdugu varoslarda 1000 lira kira odersin sen. Gel sosyalles, 1000 lira verdigin yerde, bekarsin diye bir guzel taciz etsinler seni.
  • denizgonen  (01.03.17 13:02:22 ~ 13:05:04) 
@basubadelmevt işte hiçbir şekilde olmayacağı için dalga geçmek?

izmirde bir bok yok ama burda da 1000 tlye ev yok öyle bir sıkıntı var. yaşam giderleri aynı olsa tabii tercih meselesi olur, ama giderleri çok yükselecek, o kültürel etkinliğe gezmeye verilecek paraları kalmayacak. doğa ve yeşilliği ise kilyosta yaşadığım 1 sene haricinde 10 senedir istanbulda göremedim çalışmaktan.

not: 2 ay sonra izmire kesin dönüş yapıyorum, iş miş bulmadan, çünkü neden bodozlama izmire taşınılabilir. ama bodozlama istanbula taşınılamıyor maalesef.
  • freya  (01.03.17 13:04:20 ~ 13:05:31) 
1000-1200 tl'ye bağcılar'da bile zor bulur, ciddi ciddi mi bu? etiler'de oturmak istiyorsa eli yüzü düzgün bir eve bütçelerinin en az iki-üç katını vermek durumundalar. 2000'den aşağı nezih bir yerde oturamazlar.

edit: o kiraya 1+1 bile bulmak zor.
  • pinkpeony  (01.03.17 13:28:49 ~ 13:31:45) 
denizgonen +1

izmir'de kendi evinden cikacak, tasinma masrafi, istanbul'da cok korkunc evlere para gomecek, muhtemelen izmir'de aldigi kiranin ustune ekleyecek ve ek masraf yapacak, isi yok, emekli, freelance calisacak, 16 yasinda genc bir delikanliyi istanbul'a getirecek ve anladigim kadariyla ayda 100 lira falan harcamasini bekliyor bu cocugun, bir de 9 yasinda cocugu var, demek ki bulunan evin ya iyi bir devlet okuluna yakin olmasi lazim ya da ozele gidecekler.

buraya kadar olayda mantikli bir nokta goremedim, bence bu ailenin durumu anlattiginizdan daha iyi, etileri zorlayin derim.
  • kassiopeia  (01.03.17 13:31:35) 
Merkeze yakın + nezih semt + 3+1 ev 1200'ye imkansız, hiçbir yerde oturamazlar.

Hayaller Etiler, hayatlar Kuştepe olacak bu gidişle. İzmir'i bırakıp gelmesinler.

Ayrıca doğa ve yeşillik mi?:)
  • peggy  (01.03.17 13:54:13) 
O paraya Etiler'den oda bile kiralayamazsınız. Kimsenin böyle karar vermesine de müsebbib olmazdım ben olsam.

Hani Fatih Sultan Mehmet falan diyeceğim ama o muhit de pek tekin değil. Anadolu yakası Tuzla, Pendik, Kartal, Maltepe civarı daha mantıklı sanki...

Hayatının hatasını yapacak İzmir i bırakıp. Ama yine de siz bilirsiniz.
  • market_arabasıyla_terör_estiren_trafik_canava  (01.03.17 14:37:51) 
@zgrydn
Evet doğa yeşillik. İstanbulu Mecidiyeköyden ibaret sayıyorsunuz heralde. Burdaki korular, yeşil alanlar nerde var? Hepsi de benim çok zaman gecirdiğim iyi ki istanbuldayım dediğim yerler. Gez gez bitmiyor bu sehir.İzmir bi avuc yer, kaliteli tiyatro oyunları yok, etkinlikler,konserler,konferanslar yok denecek kadar az.. Çeşme, Urla yakın ki tek çekilir yanı bu .Ben 18 yasıma kadar izmir'de yaşadım ve sıkılan bir çok kişi tanıdım ordan artık. Belediye zaten doğru dürüst çalışmıyor. İş imkanı konusuna hiç girmiyorum. Şu an yaptıgı freelance işin 10 katını burda yapabilcek ama ilk etapta biraz zorlanacak o kadar. Zaten benim sorum ilk etaba yönelik. Daha fazla detay versem iyi olurdu. İstanbulun olumsuz yönleri tabiki var.Ama bu kadar iyi özelliğin yanında tolere edilebilir.

  • basubadelmevt  (01.03.17 15:45:59 ~ 16:37:26) 
şunu anlamanız lazım. orta gelir grubuna sahip insanlar; istanbul'da çoğunlukla çalışmak ve kenara 3-5 bir şey atabilmek için yaşar. hele kirada olanlarımızın yaptığı şey hayatta kalmaya çalışmak. bahsettiğin artılarını fazlasıyla götüren eksilere sahip bir yer burası. ayrıca doğa ve yeşillik mi? ahahahadhfksjfhs

illa gelecem diyorsa taşdelen tarafına bakın bence. oralara metro gelecekmiş.

benim bir arkadaşım bütçemi bilip etiler lafı edecek olsa kesin küfrederdim bu arada, onu da söyleyeyim.
  • zgrydn  (01.03.17 16:17:42) 
@zgrydn

Taşdelen :(

Yeşillik derken Etiler tarafına en yakın bir Zincirlikuyu mezarlığı var ömre bedel, bir de yamaç sırtında Bebek korusu var.

Yıldız mıldız da var da ölüp gitmesek bari terör kurşununa...

Aslında Etiler'de bu tip aileye göre çok ev var. Ama işte daireler 2-3 milyon liradan başlıyor :-/
  • market_arabasıyla_terör_estiren_trafik_canava  (01.03.17 16:47:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.