[]

Mahkemede şahit olmak

Selamlar,

Ben bir arkadaşımın iş mahkemesinde şahit olarak yazıldım ve gitmek istemiyorum. Konuyla ilgili olarak ne yapabilirim?


 
Tanık olmak kolay aslında. Mahkemeye çıkmazsın bile büyük ihtimalle. İfadeni odada alıyor eleman. Şöyle oldu böyle oldu diye. Sonra hakim yemin ettiriyor isterse. Çağrıyı aldıysan üstünde yazıyor gitmemek suç falan diye. Arkadaşını satma zaten.


  • hasmetizm 2046  (01.03.17 10:45:21) 
şahitlik bir kamu görevidir ve gitmezseniz hakkınızda suç duyurusu açılabilir, para cezası var.

ama bu şekilde mahkemeye çağrılan bir tanığın da ne kadar tanıklık yapacağı malum. Bence avukatla veya arkadaşınızla konuşun, medeni bir şekilde halledin.
  • safepassage  (01.03.17 10:53:15) 
İfademi yazsam versem olmaz mı acaba?


  • makarnacanavari  (01.03.17 11:57:06) 
kimin yazdığını nereden bilecek hakim? illa ki seni görmek isteyecekler. gitmemek suç, polis zoruyla getirilme emri çıkarabilirler.

şahit olmak çok kolay, filmlerdeki gibi bişey değil, iki soru sorup gönderiyorlar.
  • harzem  (01.03.17 12:28:11) 
aynisi basima geldi. davali adam mahkemeye bile gelmedi avukat tuttu. ben sahittim gitmeseydim zorla getirilecektim. sonuc: adam kilini kipirdatmadan sucsuz bulundu dava dustu. ben ise yarim gun bosuna harcayip isyerinden yarim gun yillik izin hakkimi kaybettim. muhtesem ulkeden muhtesem bir hukuk manzarasi,


  • mayeskuel  (01.03.17 13:59:37) 
Mahkemelerin nasıl olduğunu biliyorum tek cümle söyleyip çıkacağım ama sorun şu ki; işimden izin almam mümkün değil ve bu arkadaş son dakika haber veriyor duruşmayı. Sorumsuzluk! Sinir oldum bencilliğe.


  • makarnacanavari  (01.03.17 15:39:26) 
o zaman gitme, işyerinden zorla alıp götürsünler, izin almana da gerek kalmaz :) tadaa bu işi de çözdük çok şükür :D


  • safepassage  (01.03.17 16:13:07) 
Eğer gidebiliyorsanız gidin, ifadeniz değerli olacaktır. Zaman zaman tanık bulmak sıkıntılı olabiliyor. Size ihtiyacı olmuş ve sizden bir yardım istemiş.

Ama gitmek istemiyorsanız söyleyin sizin tanık olarak dinletilmenizden vazgeçebilirler. Vazgeçmek istemezlerse veya hakim kabul etmezse zorla getirme çıkar yalnız.
  • kaymaktutmayansicaksut  (01.03.17 16:17:12) 
Bu arada eğer bir sonraki celseye gidebilecekseniz arkadaşınız veya vekili o celselik gelemediğinizi- izin alamadığınızı- bir sonraki celse hazır edileceğinizi de söyleyebilir hakime, ama bir sonraki celse gitmeniz gerek.


  • kaymaktutmayansicaksut  (01.03.17 16:19:37) 
Gitmek istemiyorum, bundan aylar önce kabul ettim tek seferde olur diye uzadıkça uzadı. Başımda da bir sürü şey var yani ona vakit ayırmam mümkün değil. Kaldı ki iş yerinde sorun yaşadığı dönem ben çoktan işten ayrılmıştım.

Sırf yardımcı olayım 5 dk mahkemelik işi diye yaz dedim bir sürü tantana içine girdim.

Ayrıca yoğunluğumu başımdaki her şeyi bildiği halde son dakika haber veriyor olması da ayrıca sinir bozucu bir durum.

Yerime bakabilecek tek bir allahın kulu olsa yine tamam ama ben annemin kemoterapi seanslarına bile 1 ay önceden belli olduğu içib birilerini ayarlayabiliyorum yerime.

Salaklıktan başka bir şey değil.

Savcıya gitsem 5 dk ifade verip çıksam olsa keşke. Mahkemeler uzadıkça uzuyor bir de. Verdikleri saatten çok sonraya sarkıyor vs.
  • makarnacanavari  (01.03.17 23:49:26) 
ben de aynen, bir iş mahkemesinde şahitlik yaptım.

birlikte çalıştığım bir arkadaşa olur dedim, ben orada çalışmaya devam ederken üstelik. sonra vazgeçtim. yine de çağrıldım. gittim. iş yerinin aleyhine olacak şeyleri de dürüstlükle söyledim.

gitmeden önce patronla konuştum, böyle böyle diye... sizin için de onun için de yalan söylemem, ne biliyorsam onu söylerim dedim.

gittim, şahitliğimi yaptım. işyerinde de bir sorun çıkmadı. ama her işveren böyle anlayışlı olmayabilir.
  • runfor  (01.03.17 23:58:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.