[]

anneme antidepresan yazmışlar?

sürekli uyku hali ve dalgınlık şikayetiyle doktora giden anneme, sadece kanına bakıp sorun görmeyince prozac yazmış doktor. kadın 60 yaşında, sersemletiyor beni bu diyor. zamanında çeşitli antidepresanlar kullanmış biri olarak pek kullanmasını da istemiyorum. devlet hastanesinde muayene oldu. başka doktora mı götürsek, normal mi 60 yaşında kadına ayrıntılı test yapmadan böyle ilaç yazmak, biraz kafamı kurcaladı bu durum. ne diyorsunuz?




 
başka doktora götürün tabi


  • cekilmis gayfe  (01.03.17 01:12:46) 
bence de başka doktora götürün.


  • blatta hiberna  (01.03.17 01:18:12) 
Belki annende görmüştür birşey ama yine de başka doktordan fikir almaktan zarar gelmez.


  • hildirim  (01.03.17 01:25:47) 
psikiyatrlar suratına bakmadan bonibon dağıtır gibi antidepresan ve sakinleştirici yazmaya bayılırlar.
fiziksel bir şikayeti yoksa bile (mesela demir eksikliği ya da d vitamini eksikliği sürekli yorgunluk yapabilir) fiziksel muayenesini güzelce yaptırın, psikiyatra da gitmeyin bence.

  • bir nick var benden iceri  (01.03.17 01:31:23) 
uyku ve dalgınlık sorunu iyi dinlenemiyor olmakla da alakalı olabilir. annenizde solunum problemi, gece horlama, sık sık uyanma gibi şeyler varsa uykuya yoğunlaşın antidepresandan önce.

sadece dalgınlık-yorgunluk değil de ciddi manada mutsuzluk, depresiflik, içine kapanma gibi şeyler gözlemliyorsanız bir de psikiyatra danışmakta fayda var.
  • orpheus  (01.03.17 09:10:32 ~ 09:12:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.