[]

Yurtdışı çalışma ve dovizli askerlik ?

Nasıl işliyor arkadaşlar? Benim askerlik 2018 kasıma kadar ertelenmiş durumda. Yurtdışında bir işe gidiyorum. 3 yıl çalışma durumu olasılığunda bu fırsattan yararlanmak için gitmeden ne yapmam gerekiyor ? Askerlik şubesine gidip ben yurtdışına gidiyorum mu diyeceğim?




 
hangi ulkeye gidiyorsan oradaki turk konsolosluguna gidiyorsun anlatiyorsun durumunu bildigim kadari ile is yerin ile yaptigin kontrakt i soruyor, resim, pasaport fotokopisi ve vizene bakiyorlar hepsinin birer ve ya ikiser adet fotokopisini cektikten sonra sana bir belge imzalatiyorlar ondan sonra senin dosyalarini bagli oldugun askerlik subesine posta ile yolluyorlar askerlik subesindeki yetkili onu imzalayip sisteme giriyor ondan sonra da e devletten bakinca askerligini uzatmis olarak goruyorsun. Butun bu dediklerim yaklasik 1 ay kadar surebiliyor. Konsolosa gidip belgelerini teslim etmen forum doldurman falan yaklasik 45dk- 1 saat surer. Ondan sonrasi zaten senin elinde degil belgelerini bagli bulundugun subeye falan yolluyorlar sana da beklemek kaliyor :)


  • atcapar  (28.02.17 21:15:41) 
www.msb.gov.tr

burada yazana göre bir şey yapmayacaksınız. yurt dışında çalışıyor olmanız yeterli. 3 sene çalışıp konsolosluğa gideceksiniz, çalıştığınızı belgeleyip 1000 euro ödeyeceksiniz işlem tamam.

*******************


Oturma veya çalışma iznine sahip olarak işçi, işveren sıfatıyla veya
bir meslek ya da sanatı icra ederek, yurt içinde geçirilen süreler hariç olmak üzere, toplam en az üç yıl süre ile fiilen yabancı ülkelerde bulunan bu Kanun ile 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanununa tabi yükümlüler, 38 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar durumlarını ispata yarayan belgelerle birlikte bağlı bulundukları Türk konsoloslukları aracılığı ile askerlik şubelerine başvurmaları ve 1.000 avro veya karşılığı kadar yönetmelikte belirtilecek yabancı ülke parasını, başvuru tarihinde defaten ödemeleri hâlinde muvazzaf askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılırlar.

Dövizle askerlik hizmetinden yararlanmak üzere yaptıkları başvuruları kabul edilen yükümlülerden, gereken şartları taşımadıkları anlaşılanlar, ödemeleri gereken yabancı ülke parasını yönetmelikte belirtilen sürelere uygun ödemeyenler, (…)(1) ücret veya maaşları yurt içinden transfer edilenler, yabancı ülkelerde resmî görevle bulunanlar, dövizle askerlik hizmetinden yararlanmak için gereken yükümlülüklerinin devamı süresince toplam olarak her takvim yılının yarısından fazlasını yurt içinde geçirenler, yurda kesin dönüş yapanlar veya dövizle askerlik hizmetinden yararlanma şartlarını kaybedenler, istekleriyle vazgeçenler, askerliğe elverişsiz olduğu tespit edilenler Millî Savunma Bakanlığı tarafından dövizle askerlik hizmeti kapsamından çıkartılarak durumlarına uygun askerlik işlemine tâbi tutulurlar.(1)
  • blue eyes white dragon  (28.02.17 21:19:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.