[]

bisiklet tavsiyesi - lütfen yardim

1-sedona 330

www.sedonabisiklet.com

2-salcano city wings 30 hd

www.salcano.com

bu iki bisiklet arasında kararsız kaldım. fiyatlarını aynı baz alırsak hangisini seçmeli? aynı duyuruyu ikinci açışım, bir elimden tutun pls.

 
hep aynı şeyi söylüyorum; şehir içi için disk fren ve amortisörü çok gereksiz buluyorum, boşuna ağırlık yapıyor.

bu ikisi arasından sedona 330 derim. 3.seçenek olarak da sedona 420
  • bcdhms  (28.02.17 17:51:55) 
bence disk fren ve amortisör gereksiz değil. amortisör bir nebze belki gereksiz sayılabilir ama disk fren gayet güzel birşey. çok hızlı gideyim vs derdi yoksa amortisör gayet rahat sürmenizi de sağlar sonuçta nerede düz yol var ki?

he ben sedonayı seçerdim bu arada.
  • biergarten  (28.02.17 17:59:56 ~ 18:00:10) 
hidrolik disk, v frene göre çok daha iyi. bakımı daha zor tabii ki. fiyatları aynı sayarsak sedona alırım. çok başarılı müşteri servisleri olduğunu duymuştum.


  • glamdr1ng  (28.02.17 18:12:28) 
salcano daha fiyat performans. üzeirndeki aktarma donanımı daha üst seviye hem de daha ucuz. salcano alırdım ben heralde.

bu arada şehir içinde genelgeçer kullanım için istiyorsan disk fren gereksiz bence, hem bakımı zor hem de sorun çıkardı mı iptal edip yoluna devam edemiyosun (lastiğe sürme etme bıkbık yapabiliyor).

ön amortisörü ise kaldırımlarla bisikleti elime almadan haşirneşir olan biri olarak kullanışlı buluyorum.

bi de son olarak bisiklet bakıyor olsam bu ikisini de almazdım, altus/acera veya sram muadili aktarma takımları olan 2. el modelleri yoklar, artan parayı da aksesuara falan harcardım.
  • yuto  (28.02.17 19:37:18) 
Öncelikle ikisinide önermiyorum.
İki bisikletede ne kadar para vereceğinizi bilmiyorum ama ikisi arasında aman aman bir fark yok.

İkinci el alın rahat rahat binin ve kaliteli bir bisiklet olsun.

Bisiklet işini serverseniz elinizden çıkarması kolay olan bir modele yönelmelisiniz. Salcano , Sedona , Carraro gibi modellerin ikinci el piyasası daha düşük.

Önereceğim dikkat etmeniz gerek kısım
* Amortisörlü maşa olmaması.
* Karbon maşa öneririm oda rahatlık sağlıyor.
* Disk fren kesinlikle gerekli değil ama olursa kullanımı rahat oluyor. Kötü yanı biraz ağırlık.
* Vites kompanentleri genelde giriş seviyesi oluyor yada girişin biraz üstü oluyor. Giriş seviyesi setlerde Shimano dan saşmayın başınız ağrımasın.

Önerebileceğim modeller ise yandaki cetveli düşünürsek. ( ROAD*****CiTY***** MTB)

(ROAD***CiTY****** MTB )

Biraz daha yol bisikletine kayan daha hızlı rijit bisiklet.

SPECİALİZED SİRRUS ELİTE
LAPİERRE SHAPER
Lapierre Urbanshaper
TREK FX 7.x
Merida Speeder
Scoot Sub speed
Ghost Speedline
FUJİ ABSOLUTE
CARRARO SPORTIVE

Yukarıda belirttiğim bisiklet modelleri sahibinden de 1500 - 2100 fiyat bandında satılıyor. Aklınıza takılan birşey olursa mesaj yoluyla bana ulaşabilirsiniz yardımcı olmaya çalışırım.
  • sudo su  (28.02.17 23:50:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.