[]

Sürekli şikayet eden mutsuz insanlar modunuzu düşürüyor mu?

Benim çevremdeki insanların çoğu böyle sanırım. Herkes sürekli şikayet halinde. Sabah gülerek çıkıyorum evden, yanlarına oturduğum an tüm enerjim emiliyor. Sürekli ya hastalar, ya sıkılmıslar ya da birinin yaptığı şey yüzünden soyleniyorlar. Tamam belki öyle çok mükemmel bir ülkede yaşamıyoruz ama insan her dakika şikayet eder mi yahu? Yanlarında gülümseyince kendimi suçlu hissediyorum artık.

Siz etkileniyor musunuz böyle insanlardan? Şikayet eden taraftaysaniz her an şikayet ettiğinizin farkında olarak mı yapıyorsunuz bunu?


 
Normalde şikayet eden biriyim,işsiz olduğumda ya da iş ortamından memnun olmadığımda yapıyorum bunu.

Bir arkadaşım var, o her şeye sahip olmasına rağmen her şeyden şikayetçi. Çalışma şartlarına göre gayet iyi para kazanıyor, üstüne param yok modunda geziyor (ailesiyle yaşıyor) bi üstüne ders verdiği oğrencilerinin ailelerinden para alıyor.
  • geçerkenugradım  (28.02.17 14:50:32) 
inanılmaz etkileniyorum. sürekli çok önemli bi işi olan insanları da eklemeli bence bu listeye. muhakkak yapmaları gereken çok önemli ve kritik bi şey vardır ve sonsuz o konudan bahsederler ve bizim hayatımızdaki her şey sinek büyüklüğünde gelir onlara.

ben sürekli hasta olduğum için (yani, gerçekten, sürekli) normal hayatımı hastalığa göre ayarladım ne kendi ne çevremdekilerin modunu sağlık durumumla belirlememek için düzenli çaba sarf ediyorum. hiç istemem yav freya da ne enerji emdi denmesini :')
  • freya  (28.02.17 14:51:21) 
hayır.


  • doxanikee  (28.02.17 14:53:45) 
Uzak durmakta fayda var. Enerji tasarrufu ^^


  • market_arabasıyla_terör_estiren_trafik_canava  (28.02.17 14:55:10) 
Valla böyle insanlardan uzak durmayı tercih ediyorum. Şikayet etmem, neşeliyimdir, yoluma bakarım. Zor olan kişilerle de arkadaşlığıma bi mesafe koyarım, kafam rahat eder.


  • lcha  (28.02.17 14:55:48) 
Uzak duruyorum benimde canımı sıkıyorlar


  • basond  (28.02.17 15:03:13) 
Dert dinleme huyum yok.


  • arnold schwarzeneger  (28.02.17 15:04:13) 
her yerdeler. seni etkilemelerine izin verme. direkt söyle. arkadaşlar moral bozmayalım, yeri değil vs gibi.


  • tutmayın küçük enişteyi, salıverin gitsin  (28.02.17 15:28:26) 
Surekli sikayet eden mutsuz insanlara uyuz oluyorum:D


  • stavro  (28.02.17 15:31:13) 
yaşam tarzı şikayet etmek olan insanlar enerjimi düşürür, uzak dururum ya da kendi enerjimi korumaya çalışırım.

her şeye sahip olduğunuzda şikayet etme hakkınız yok, ama sorunlarınız varsa şikayet etmeye hakkınız var diye bir şey de yok.
bu zaten öyle de gelişmiyor.
düşük frekanslar bunlar, dolayısıyla onun gereğini yapıyorlar.
hangi durum içinde olduğunun önemi yok.

hatta enerji vampiri denen bir şey vardır, kendini yükseltip, sizi çökertir.
onlar daha da tehlikeli.

ama bir dostumun derdi varsa, günlerce bile dertleşir, çözüm bulmasına yardımcı olurum.
ya da sevdiklerimin arada bir bana deşarj olmasına izin veririm.
bunlar farklı şeyler.
  • blatta hiberna  (28.02.17 15:43:02) 
sürekli şikayet eden insanlardan şikayet ederek etrafına negatiflik saçan insanlar modumu çok düşürüyor :)

kısırdöngü çok ilginç bir şey. aslında kendinden şikayetçi insanların sürekli şikayet edecek başka şeyler bulabilmeleri çok ilginç. kısır da çok ilginç bir yemek. mideyi ekşitiyor ama sonra. allah belasını versin kısırın :(

not: burada demek istediğim aslında siz, negatif insanlardan kolayca etkilenmenizden şikayet ediyorsunuz. bunu da kabullenemediğiniz için suçu bu insanlara atıyorsunuz. kendinizle yüzleşmeye davet edilirseniz tik vermeyerek cezalandırırsınız.

şikayet ettiğiniz negatif insanların yaptıkları şey de aynen bu. sadece onlar belki daha sık yapıyorlar.

sorun sizde değil yani, bazı insanlar çok rererö :))
  • otonomo  (28.02.17 16:02:20 ~ 18:06:16) 
Off yarama tuz bastin. Etrafimda her gun ayni seylere surekli ve yuksek tonda soylenen/sinirlenen hatta ofkelenen insanlar var. Bazen nefes alamayacak gibi oluyorum, bazen de hic sallamiyorum, galiba benim moduma gore de degisiyor uzerimdeki etkisi. Guzel bir dille soylemeye calisiyorum bazen de, "ya neden bu kadar takiyorsunuz, size yazik kendinizi yoruyorsunuz vs." Ama boyle gelmis boyle gider yani


  • saçdemeti  (28.02.17 17:21:09) 
Ben gercekten keyifliysem enerjim yüksekse hiç umrumda olmuyor açıkcasi. Dogrudan bana yönelik negatif bir tutum gormedigim surece baskalarinin kendi mutsuzluklarindan, şikayetlerinden kolay kolay etkilenmiyorum.


  • aquarium  (28.02.17 17:34:22) 
en güzeli umursamamayı öğrenmek. gamsız adam mutlu adam derim hep. takmadan devam et. ned demek gülümseyince kendimi suçlu hissediyorum? moralini yüksek tutmaya devam et, gülümse. tek geldik tek gideceğiz. gülmeden olmaz.


  • hemsta  (28.02.17 17:47:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.