[]

yurtdışında para harcamak

kredi kartı ile mi ödeme avantajlı olur yoksa euro satın alıp nakit harcayarak mı?




 
Çok zorda kalmadığım sürece veya elimdeki nakit azalmadıkça kredi kartı kullanmıyorum yurt dışında.


  • razvan rat  (28.02.17 11:49:07) 
bankaların kredi kartından yapacağınız harcamaları TL'ye çevireceği kur her daim daha yüksek oluyor, ama bu bedel karşılığında nakit taşıma riskinden kurtuluyorsunuz.

nakit avantajlı, kart güvenli. your choice
  • nevrochaotica  (28.02.17 11:59:38) 
amerika'ya gezmeye giden bir arkadaşım daha dün paylaşmış,
kredi kartını kopyalamış, ve deli gibi alışveriş yapmışlar, otellerde falan kalmışlar. amerikada kart güvenli değilmiş, çünkü şifre olayı falan yokmuş. kimlik de sormuyorlarmış.

  • interview with the vampire  (28.02.17 12:33:03) 
bende adios premium var, otel ve restoranlarda %5 indirimi var. oralarda kredi kartı diğer türlü nakit harcamaya çalışıyorum. söylenmiş zaten, bankaların kurları yüksek oluyor.


  • harmonikhakaret  (28.02.17 12:35:42) 
nakit +1


  • sir gawain  (28.02.17 13:29:07) 
abd turu öncesi yapı kredide dolar hesabı açtım. Kartı ona bağladım.
banka kurdan geçiremedi.

nakit taşımak dert, kart o kadar da mantıksız değil.
  • cedex  (28.02.17 14:29:28) 
Eğer kredi kartınızın olduğu bankada döviz hesabınız varsa öyle kur mu sokuşturamaz banka.
Tıpış tıpış ay sonunda döviz hesabınızdaki para ile mis gibi ödersiniz.
Biz yurtdışına çıktığımızda öyle deli gibi para tutmuyoruz yanımızda, 1 kredi kartı herşeye yetiyor. Tatilden dönünce de kur durumuna göre hesaptan ödemeyi yapıyoruz.
  • quaker  (28.02.17 16:05:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.