[]

Tüplü şofben nasıl oluyor?

Çok süper eve taşınıyorum ama bir kaşımı kaldırdığım özellik olarak şofben sadece tüplü kullanılıyormuş. Öyle doğalgaz hattı filan yok.

Bu konuda cahil olduğumdan aydınlatın beni gençler. Önceki evlerimde ya kombi ya da doğalgaza bağlı olan şofben vardı. Tüplüye geçtim diyelim; her gün yıkanan adamım, diğer ev içi işlerini de düşünürsek bunun bir tüpü ne kadar gider? Maliyeti nedir? Gazdan vs. ölür müyüm? Korkuyorum lan.

not: evde tek adam rejimi

 
3 kişiyiz, 1 tüp 2 ay gidiyor. tanesi 70 lira. bize birşey olmadı ama bir arkadaşım birkaç sene önce kendi evinde az daha ölüyordu. detaylarını sormamıştım açıkçası. kendi hataları mı yoksa şofbenden yada tüpten mi bilmiyorum. ancak dikkatli olursan çok bi sorun çıkacağını sanmam. biz yaşıyoz işte kaç senedir.


  • bilmem ki  (28.02.17 02:03:21) 
hocam hic gerek yok valla. tuplu sofben kullanacagina 50 100 lira ver elektrikli sofben kullan kafan rahat etsin


  • blue eyes white dragon  (28.02.17 02:10:06) 
Gaz kaçağına karşı işi bilen birine kontrol ettirin, bakımını yaptırın.

Okuldayken ölüyordum.
  • isott  (28.02.17 02:26:41) 
Bizim eski komşumuz öldü. Çok tehlikeli bir şey. Elektikli şofben alın.


  • tahin pekmez yoğurt  (28.02.17 02:35:40) 
hayatımın ilk 18 yılında ve üniversitede 1 yıl boyunca kullandım. pek problem çıkmadı ama hep ulan patlayacak mı acaba diye korkuyorduk üniversitedeyken. bazen garip sesler geliyordu çünkü.

elektrikli candır elektrikli kullan.
  • bohr atom modeli  (28.02.17 06:21:14) 
Bugüne kadar hiç sorun yaşamadım gaz, zehirlenme anlamında.

Yine de tüplü şofben pratik bişey değil tabii, sürekli tüp bitmesi, tüpçüden tüp çağrılması, onun çalışma saatlerine bağımlı olunması gibi sorunları var. Doğalgaza göre de çok maliyetli.

Tüp bir ay falan dayanacaktır, tüp fiyatı da 80li birşeydi en son, her ay arttığı için takip edilebilen bir fiyat değil :)
  • hair freak  (28.02.17 09:31:15 ~ 09:31:47) 
tüplü şofben candır ama püf noktaları vardır bir bacanızın çatıdan en az 1.5 metre yukarı çıkıyor olması gerekiyor (alt katlarda problem yok en üst kat için soyledim bunu)
2. olarak banyonuzda kesinlikle bir havalandırma menfezi yada aydınlığa açılan camın açık olması

bunlardan dahada önemlisi olarak şofben yanarken kesinlikle ama kesinlikle davlumbaz (aspiratör)ın çalışmaması gerektiğidir sıhatler olsun
  • Dönmezer  (06.04.17 18:07:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.