[]

tarih severlere

arkadaşım ile roma ya da bizans tarihi üzerine bir kitap serisine başlamak istiyoruz. akıcı ve üzerinde tartışmalar yapabileceğimiz kitap öneriniz var mı? yoksa amerikan sivil savaşı vs herhangi bir tarih serisi önerisi de alabilirim.




 
Seri dendiğine göre romandan bahsediliyor. Roma üzerine Robert Graves'in yazdığı "Ben Claudius" ve "Tanrı Claudius" kitaplarını tavsiye ederim.


  • protector  (28.02.17 01:44:36) 
Tarih okumayı seviyorsanız daha temel kitaplar önerebilirim.
Tarih nedir edward carr
Tarihte neler oldu gordon childe
Tarih sümerde başlar.
İlk iki kitap tüm tarih kitaplarından önce okunması gereken eserler.
  • fasulyek  (28.02.17 01:51:05) 
Romandan bahsetmiyorum ama roman da olabilir. Böyle cilt cilt yükselme gerileme vs tarih kitapları arıyorum esas olarak.

Tarih sümerde başlar okudum. Diğerlerine göz atacağım.
  • oddyseus  (28.02.17 01:56:35 ~ 01:57:21) 
Cilt cilt tarih deyince arnold toynbee akla gelir (12 cilt a study of history) ilk ancak türkçe'ye çevrilmedi sanırım. Onun dışında bizans için ernest baker ve roma için edward gibbon'ın eserleri klasiktir. ortaçağ için annales okulundan isimler (özellikle marc bloch); erken modern dönem için de immanuel wallerstein'dan dünya sistemleri analizi (3 cilt) ve fernand braudel'den maddi uygarlık (3 cilt) okunabilir.

Yükselme, gerileme vb. gibi tanımladığın saf siyasi tarihten uzak durmak; daha başarılı bir tarih okuması yapmanı sağlayacaktır.
  • protector  (28.02.17 02:06:36) 
bizans tarihi kitapları var onlardan birini okuyabilirsin


  • cekilmis gayfe  (28.02.17 10:02:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.