[]

almanya'da gezilecek şehirler

frankfurt'ta olacağım iş nedeniyle.

ekstra 1 veya 2 şehir gezme şansım olacak. hangileri olabilir?

edit: ek bilgi vereyim madem. işten sonra 3 boş günüm (4 de yapabilirim) olacak. frankfurt berlin arasına baktım 4 saat diyor. bilemedim.

stuttgart'a gidip mercedes müzesini görmek istiyorum mesela ama 3 gün stuttgart'ta sıkılmaz mıyım?

hostel kültürünün olması da önemli. bildiğim kadarıyla bazı alman şehirlerinde hostel bulmak sıkıntı.

 
münih, berlin.


  • christopher nolan  (28.02.17 00:06:05) 
köln düsseldorf


  • samiabi19  (28.02.17 00:10:22) 
zaman sıkıntısı yoksa eğer Berlin görülmeli tabii ki ama kendisi bir kaç gün sürer. Benim için en güzel ve yaşanılası şehri Hamburg ama turistik olarak tatmin eder mi bilmem. Büyükleri elersek eğer bari bir heidelberg, freiburg, düsseldorf, küçücük ama bonn falan görmeniz güzel olur.

edit:
@turkuaz biliyoruz arkadaşım. soruyu soran arkadaş ilk sorusunda "esktra 1 veya 2 sehir gezebileceğinden" bahsetti nerden nereye veya hangi bütçeyle olduğunu söylemeden ve zaman kısıtsız.
  • qazaqwsx  (28.02.17 00:10:29 ~ 00:56:33) 
Berlin yazan arkadaşlar Frankfurt ile Berlin arasındaki mesafeyi biliyorlar mı acaba?


  • turkuaz  (28.02.17 00:33:47) 
iş boyunca frankfurt. işten sonra kalan 3 günüm var.

ama çok pahalı olmasını da istemiyorum. frankfurt'tan berlin'e tren biletleri çok pahalı geldi. 50-60 euro.

stuttgart'a 19 euroya geçiliyor. stuttgart + nürnberg yapsam mesela 3 günde çok mu sıkışık olur.
  • antikadimag  (28.02.17 00:53:48) 
Köln Düsseldorf mu? Uzak durmalisin. Bak, güzelce güneye yakin bir yere gideceksiniz. Direkt oradan Heidelberge gidilir. Trenle cok kisa zamanda hem de. Rüya gibi sehir. Günlük gezi icin de ideal.

Stuttgart cok cekici bir sehir degil. Altstadt gezip güzel saraplar icilir, müze de gezilir evet. Oradan Münih`e bir günlügüne de gecilir. 4 gün etti zaten.
  • buf-e kür  (28.02.17 04:17:12 ~ 04:18:10) 
Ben de daha 2 hafta önce almanya gezisinden döndüm. Tren olayı pahalı cidden. Önceden alınırsa hızlı tren ucuz oluyormuş sanırım. Uzak yerlere ucuz uçak bileti, yakın yerlere de otobüs daha mantıklı. kullanmadım ama www.flixbus.com a bakın kesinlikle. Ucuz sayılır trene göre epey.
Ben aachena gitmiştim. Günübirlik monschau ve hollanda'da maastrichte gittim. İkisi de tek günlük geziye değer. Kısa süreli gezdiğim köln ve düsseldorf denildiği gibi pek güzel yerler değil gibi.
Yerinizde olsam 1 gece heidelberg 2 gece nürnberg yapardım.
Nürnberg'e daha önce gitmiştim güzel sehir. Heidelberge gitmedim ama güzel görünüyor
  • muhteriz darbe  (28.02.17 16:50:53) 
frankfurt ile berlin arası 1 saat 10 dk (bir saat on dakika) uçakla. ayrıca gün sayısı yazmıyordu ben belirttiğimde, wtf.


  • christopher nolan  (28.02.17 23:26:08 ~ 23:26:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.