[]

dükkan üstü ev alınır mı?

1.kat bir daire bulduk. her katta 4'er kattan 11 katlı bir blok. altında 2 tane 150m2 dükkan var. bizim baktığımız dairenin altındaki dükkan inşaat firmasına ait ve satılık durumda. belki şok, bim vs.. tarzı bir market olacak. çok işlek bir yer olmadığı için restoran vb. olma ihtimali zayıf. dükkanın altında da otopark var.

ısınmayı çok problem etmiyoruz çünkü merkezi sistem var. bina belli bir kalitenin üzerinde olduğu için yalıtımı da iyi sayılır. onun dışında ne gibi sorunlar yaşarız. özellikle tecrübe edenler veya ilk elden bilgisi olanlar fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.

ek soru: ev kuzeye bakıyor ama önü açık yol, park vs. var. 60-70m yarıçapında ev yok. yine de güneş sıkıntısı yaşar mıyız?

 
Dükkanın 2 türlü size zararı olabilir. Isı ve gürültü. Ya fırın yada pideci olursa ? ne gibi gürültülü bi mekan olur onu bilemedim.


  • fyodor dostoyevski  (27.02.17 23:55:36) 
Ya ps cafe olursa?


  • England  (28.02.17 00:02:25) 
dükkanın ne olacağına bina sakinleri karar verir. siz istemezseniz pideci açılmaz. çocukları dükkana yolla top falan oynasınlar sen de evden dinle gürültüyü.


  • cekilmis gayfe  (28.02.17 00:07:41) 
Dükkanda büyük ebatlı klima, havalandırma vs. cihazlar kullanılırsa bunların gürültüsü sorun olabilir belki.


  • mikro patlama  (28.02.17 00:13:16) 
bizimkinin altına pide börek salonu açıldı, kokudan bayılcam yakında. bir de böcekler basarsa deliririm heralde.

açıkçası ev alacak olsam riske girmem.
  • bilmem ki  (28.02.17 00:14:57) 
Halamın evinin altında fırın var, yazın evde uyunmuyor sıcaktan ve fırıncılar sabaha karşı çalıştıkları için gece 3-4 gibi tak tak kürek sesi dinliyorsun, öyle bir ihtimal varsa uzak dur bence.
Bunun dışında eski evimin hemen yanı marketti, sebze meyve çöpleri yüzünden evimi sinek basardı. Yine aşırı gürültü oluyordu, gece yarısı ya da sabah erken mal taşıma olayları vs sıkıntılıydı.

  • strangerinhere  (28.02.17 00:40:37) 
Spor salonu olursa da gece 11'e kadar tekno müzik dinlersiniz.

Dükkanı da alın? Kira getirisi ev almaya göre en az iki kat olur.

Zengin akrabalarım, ev alacaklarına dükkan aldılar, dükkandan gelen kira ile saray gibi bir ev tuttular.
  • harzem  (28.02.17 00:45:40 ~ 00:46:40) 
Ben almazdım. O endişe hep rahatsız eder durur.


  • silver apple  (28.02.17 04:40:25) 
Kesinlikle almayın, gürültü, koku vs her zaman rahatsız edici olacaktır dükkanına göre, sorunsuz bir dükkan olma ihtimali çok düşük. Ya da sorunsuz bir dükkansa bile ileride değişebilir, ya bir balıkçı açılırsa mesela??Ya da nargileci.

Sokağın şu anda işlek olmaması da veri sayılmaz, bu tip şeyler hep değişir zamanla.
  • hair freak  (28.02.17 09:20:42 ~ 09:22:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.