[]

Strateji oyunu tavsiyesi

Şimdiye kadar bu türe hep mesafeli durdum, adam gibi oturup bir strateji oyunu oynamışlığım yoktur. Ama artık kendimi kaptırıp saatlerce oynayabileceğim bir oyun arıyorum.

Strateji türüne ısınmam için hangi oyundan başlamamı tavsiye edersiniz?


 
saatlerce oynayabileceğin bir oyun olarak, civilization.


  • naberabi  (27.02.17 18:07:18) 
Age of Empires bir klasik olarak türü öğrenmede iyi olabilir.

Warcraft evrenini seviyorsan Warcraft 3 olabilir (daha eskileri de olabilir tabii ama grafik olarak nispeten daha günümüze yakın diye dedim).

Benim için tüm zamanların en güzel strateji oyunu, gönlümde taht kurmuş, asla unutulmayacak olan Stronghold'u da kişisel önerim olarak tavsiye edebilirim (1. ama, diğer Stronghold oyunları maalesef rezalet oyunlar; Strongold: Crusaders hariç, o da çok iyidir).
  • skooma  (27.02.17 18:17:54) 
gerçek zamanlı strateji oyunları için; yani sırayla değil de zamanın sürekli aktığı oyunlar için rise of nations önerebilirim, age of empires gayet eskide kaldı, rise of nations da yeni değil ama bir jenerasyon üstü. Savaş mavaş çok olmasın ben üretimime bakayım halkımın mutluluğu için çalışayım diyorsan anno 1404. oynarken gerçekten zaman bükülüyor, ama biraz stresli bi oyun.

sıra tabanlı ise tek oyun civilization, 6'da dlc'ler henüz tam çıkmadı. o yüzden civ 5'i tavsiye ederim.
  • ilkot  (27.02.17 18:23:35) 
europa universalis 4
heroes might and magic III
stronghold crusader
civ 5
tropico 3 4 5
medieval total war 2 - total war serilerinin yeni çıkanlarını oynama fırsatım olmadı en son shogun 2'de kaldım sanırım.
  • SPQR  (27.02.17 18:30:53 ~ 18:31:52) 
generals, generals shockwave


  • komando kani var bende  (27.02.17 19:28:21 ~ 19:30:31) 
Starcraft iyidir. Başlamak için biraz ağır olur, multiplayerda dayak yiyip bayarsın : |


  • archmage mahmut  (27.02.17 22:41:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.